Φωτογραφίες παιδιών βγαλμένες από τα παραμύθια

Η Gabi Marques δημιουργεί με τη βοήθεια της τεχνολογίας παραμυθένιες φωτογραφίες παιδιών.

Φωτογραφίες παιδιών βγαλμένες από τα παραμύθια

Η Gabi Marques είναι επαγγελματίας φωτογράφος παιδιών. Οι φωτογραφίες της, ωστόσο, δεν μοιάζουν με τις συνηθισμένες. Δεν είναι τραβηγμένες σε στούντιο και δεν αποτυπώνουν απλές καθημερινές στιγμές. Αντιθέτως, έχουν έντονο το στοιχείο του παραμυθιού και θυμίζουν στιγμιότυπα παιδικών ταινιών φαντασίας.

Η φωτογράφος απαθανατίζει παιδιά όλων των ηλικιών και στη συνέχεια, με τη βοήθεια της τεχνολογίας, δημιουργεί παραμυθένιες εικόνες. Μία ξεχωριστή σειρά φωτογραφιών είναι αυτή με παιδιά και ζώα. Η ίδια γράφει στο boredpanda.com:

«Τα παιδιά και τα ζώα έχουν κάτι το ιδιαίτερο που δεν υπάρχει πουθενά αλλού. Χρησιμοποιώντας τις γνώσεις μου στη φωτογραφία και την επεξεργασία εικόνων, δημιούργησα μία σειρά φωτογραφιών, οι οποίες αποτυπώνουν την αγνότητα και των δύο σε μία εικόνα.»

Η Gabi δημοσιεύει πολλές από τις φωτογραφίες της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram. Φωτογραφίες παραμυθένιες που ταξιδεύουν τους χρήστες σε κόσμους μυθικούς. Πολλές μάλιστα από αυτές είναι εμπνευσμένες από γνωστά παραμύθια όπως είναι η Κοκκινοσκουφίτσα.

Στην παρακάτω φωτογραφία, ένα κοριτσάκι φοράει κόκκινο φόρεμα, κόκκινη κουκούλα και συναντά στο δάσος, όχι λύκο όπως αναφέρει το γνωστό παραμύθι, αλλά μία αρκούδα.

piadia-me-zwa-mithikes-fotografies-(10).jpg

Πηγή φωτογραφίας: Instagram / fotografiawings

Αντίστοιχα, η παρακάτω φωτογραφία θυμίζει σκηνή από το βιβλίο του Ράντγιαρντ Κίπλινγκ «Το βιβλίο της ζούγκλας» με πρωταγωνιστή τον Μόγλυ.

piadia-me-zwa-mithikes-fotografies-(8).jpg

Πηγή φωτογραφίας: Instagram / fotografiawings

Εξίσου ιδιαίτερες είναι και οι φωτογραφίες με μωρά. Η Gabi απαθανατίζει νεογέννητα με ζώα στην εξοχή ή στη φύση.

piadia-me-zwa-mithikes-fotografies-(9).jpg

Πηγή φωτογραφίας: Instagram / fotografiawings

Δείτε ακόμα περισσότερες φωτογραφίες της ταλαντούχας φωτογράφου στην gallery που ακολουθεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved