Οι φατσούλες αυτών των νεογέννητων μωρών είναι απλά τέλειες

Οι εκφράσεις αυτών νεογέννητων είναι απολαυστικές.

Οι φατσούλες αυτών των νεογέννητων μωρών είναι απλά τέλειες
instagram / newbornphotographybyjade

Προτού ένα μωρό μεγαλώσει αρκετά για να επικοινωνήσει με τα λόγια, το κλάμα και οι εκφράσεις του προσώπου είναι ο μοναδικός τρόπος να εκφράσει τι νιώθει.

Και μπορεί με το κλάμα οι γονείς να αντιλαμβάνονται ότι κάτι δεν πάει καλά, με τις εκφράσεις βλέπουν αν πονάει, αν χαίρεται, αν είναι ήρεμο.

https://www.instagram.com/p/CfXXFrtPL25

Οι γκριμάτσες των μωρών όταν κοιμούνται

Ωστόσο, αν παρακολουθήσετε το μωρό σας να κοιμάται για λίγα μόνο λεπτά, θα παρατηρήσετε όλες τις εκφράσεις του προσώπου κατά τη διάρκεια του ύπνου. Θα μορφάσουν, θα χαμογελάσουν, θα γελάσουν αλλά και θα κλάψουν στον ύπνο τους. Αυτές οι γκριμάτσες είναι τόσο αστείες και χαριτωμένες…

Και όχι, δεν θα πρέπει να σας ανησυχούν καθώς είναι απολύτως φυσιολογικές.

Δεν είναι, ωστόσο, όλες οι κινήσεις και οι γκριμάτσες του μωρού εκούσιες. Τα μωρά γεννιούνται με συγκεκριμένα αντανακλαστικά και ακόμα και το χαμόγελο τους πρώτους μήνες θεωρείται αντανακλαστικό. Από τον δεύτερο μήνα γίνεται πιο συνειδητό, έχει μεγαλύτερη διάρκεια, ενώ από τον πέμπτο μήνα γίνεται ακόμα πιο «αληθινό» και επιλεκτικό.

https://www.instagram.com/p/CfSU4mwP553

Οι γκριμάτσες των νεογέννητων μέσα από φωτογραφίες

Οι φωτογραφίες με νεογέννητα είναι μακράν από τις πιο όμορφες που μπορεί κανείς να δει στο διαδίκτυο. Είναι πολλοί οι φωτογράφοι που φωτογραφίζουν μωράκια ολίγων ημερών και ο καθένας προσπαθεί να «πιάσει» αυτή την ξεχωριστή στιγμή. Μια γκριμάτσα, ένα χαμόγελο, ένα νεύμα με το κεφαλάκι του.

Και αυτή η φωτογράφος από την Αυστραλία τα έχει καταφέρει. Δείτε τις απολαυστικές φωτογραφίες της στη gallery που ακολουθεί.

https://www.instagram.com/newbornphotographybyjade/

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved