Πώς να τραβήξετε φωτογραφίες τα παιδιά σας σαν επαγγελματίες

Συμβουλές για να βγάλετε το παιδί σας τις πιο κουλ φωτογραφίες.

Πώς να τραβήξετε φωτογραφίες τα παιδιά σας σαν επαγγελματίες
Bigstock

Κάθε γονιός θέλει να απαθανατίσει όλες τις στιγμές καθώς το παιδί του μεγαλώνει. Αλλά η λήψη μιας καλής φωτογραφίας μωρών και παιδιών δεν θέλει κόπο αλλά τρόπο.

Για να σας βοηθήσουμε, συγκεντρώσαμε μερικές συμβουλές που θα σας επιτρέψουν να να απαθανατίσετε τα παιδιά σας σε τέλειες φωτογραφίες κρατώντας αυτές τις αναμνήσεις "ζωντανές" και αναλλοίωτες στο χρόνο.

Τραβήξτε φωτογραφία το μωρό σας όταν είναι χαρούμενο

Αυτό προϋποθέτει να είναι ταϊσμένο, να έχει κοιμηθεί και να του έχετε αλλάξει πάνα. Όταν πληρούνται αυτές οι προϋποθέσεις υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να καταφέρετε να τραβήξετε κάποιες καλές φωτογραφίες.

Αυτό ισχύει για τα μωράκια, τα πιο μεγάλα παιδιά αρκεί απλά να έχουν καλή ψυχολογία την στιγμή της φωτογράφησης.

Αφήστε το παιδί σας να επιλέξει τι θα φορέσει

Δώστε κίνητρο στο παιδί σας και κάντε το να νιώσει ότι συμμετέχει στη διαδικασία της φωτογράφησης. Επίσης πρέπει να είναι άνετο με αυτό που φοράει. Ο σκοπός άλλωστε είναι να νιώσει όμορφα και άνετα κατά τη διάρκεια της όλης διαδικασίας.

Εστιάστε στις λεπτομέρειες

Ένα χαμόγελο, ένα ζάρωμα στη μύτη, ένα χασμουρητό ή ένα μικροσκοπικό χέρι που σφίγγει το δάχτυλό σας είναι αυτά που κάνουν το μωρό σας μοναδικό και θα κάνουν την φωτογραφία σας πιο καλλιτεχνική.

Να είστε αυθόρμητοι

Για να αποτρέψετε τις δύσκαμπτες, άβολες φωτογραφίες, προσπαθήστε να είστε αυθόρμητοι όταν τραβάτε μια φωτογραφία.

Προτιμήστε το φως του ήλιου και όχι το φλας

Συνήθως όταν χρησιμοποιούμε φλας το αποτέλεσμα δεν είναι και το καλύτερο δυνατό. Όχι από τεχνικής άποψης αλλά λόγω του άγχους που δημιουργείτε στα παιδιά...Τα μικρότερης ηλικίας τρομάζουν, βάζουν τα κλάματα και πολλές φορές είναι σχεδόν αδύνατο να συνεχίσετε τη φωτογράφηση.

Little Boy Taking A Picture Using A Retro Camera. Child Boy With Vintage Photo Camera Isolated On Bl

Δείξτε στα παιδιά τη φωτογραφία που τραβήξατε

Ένας τρόπος για να τα ενθαρρύνετε και για να τα κάνατε να νιώσουν ακόμη πιο άνετα με τη διαδικασία της φωτογράφησης είναι να δείχνετε στα παιδιά σας τις φωτογραφίες τους.

Με πληροφορίες από: babycentre.co.uk

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved