Μωρό πίνει για πρώτη φορά παγωμένο νερό - Ξεκαρδιστική η αντίδρασή του

Ο χαριτωμένος μπόμπιρας πίνει για πρώτη φορά κάτι τόσο παγωμένο και ξαφνιάζεται.

Μωρό πίνει για πρώτη φορά παγωμένο νερό - Ξεκαρδιστική η αντίδρασή του

Για τα μωρά πολλά πράγματα είναι πρωτόγνωρα. Καθημερινά ανακαλύπτουν και κάτι νέο και οι αντιδράσεις τους εκτός από απολαυστικές, κάθε φορά μας ξαφνιάζουν.

Το ίδιο συμβαίνει και με το μωράκι που πρωταγωνιστεί στο παρακάτω βίντεο. Το αγοράκι, λίγο μεγαλύτερο από έξι μηνών, κάθεται στο καρεκλάκι φαγητού του. Η μαμά του, του δίνει νερό με τη διαφορά ότι αυτή τη φορά το νερό είναι παγωμένο. Το μωράκι δε είχε πιει πότε ξανά κάτι τόσο κρύο, ξαφνιάζεται και η αντίδρασή του είναι άκρως απολαυστική. Δείτε την παρακάτω.

Το βίντεο έγινε viral στο YouTube και μέχρι σήμερα έχει συγκεντρώσει πάνω από 1,5 εκατομμύριο προβολές.



Πότε κάνει το μωρό να πιει νερό;

Τα μωρά μικρότερα των έξι μηνών δεν πρέπει να πίνουν καθόλου νερό. Η μόνη πηγή ενυδάτωσης για τον οργανισμό τους είναι το γάλα, μητρικό ή ξένο και εάν του δίνετε και νερό ελλοχεύει ο κίνδυνος να μην καταναλώνουν την επαρκή ποσότητα γάλακτος.

Αν ανησυχείτε κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και τότε που η θερμοκρασία σκαρφαλώνει τα ύψη, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι ακόμη και τότε, το μόνο που χρειάζονται τα μωρά κάτω των 6 μηνών είναι το μητρικό γάλα ή το γάλα από το μπιμπερό. Μη δίνετε σε καμία περίπτωση νερό αν δεν έχετε συμβουλευτεί πρώτα τον παιδίατρό σας.

«Η κατανάλωση περισσότερων υγρών δεν χρειάζεται στα μωρά που θηλάζουν αποκλειστικά» αναφέρει η μαία Jane Wiggill. «Ωστόσο σε μέρες που κάνει περισσότερη ζέστη, το παιδί είναι πιθανό να ζητά να θηλάζει πιο συχνά και για λιγότερη ώρα και αυτό γιατί διψάει περισσότερο, ακριβώς όπως οι ενήλικες».

Μετά την εισαγωγή των στερεών τροφών στη διατροφή του βρέφους, μπορείτε να δώσετε σταδιακά νερό στο μωρό σε μικρές ποσότητες. Μετά τον δωδέκατο μήνα το μωρό μπορεί να πίνει νερό κανονικά.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved