Ξεκαρδιστικό βίντεο: Μπέμπα «συνομιλεί» με το παιχνίδι της και γίνεται viral

To βίντεο έχει συγκεντρώσει πάνω από ένα εκατομμύριο προβολές.

Ξεκαρδιστικό βίντεο: Μπέμπα «συνομιλεί» με το παιχνίδι της και γίνεται viral

Τα μωρά έχουν έμφυτη την ικανότητα της επικοινωνίας. Η ανάπτυξη των επικοινωνιακών τους δεξιοτήτων ξεκινάει από τη στιγμή που το παιδί γεννιέται και είναι ραγδαία τους πρώτους μήνες μετά τον τοκετό. Στην ηλικία των δύο μηνών, τα μωρά βγάζουν ήχους, ένα στάδιο πολύ σημαντικό για την ανάπτυξή τους. Στον τέταρτο μήνα τα παιδιά μπορούν να πουν την πρώτη τους συλλαβή και μέχρι συνήθως τον πρώτο χρόνο λένε συνήθως την πρώτη τους λέξη.

Στην ανάπτυξη της ομιλίας και των επικοινωνιακών δεξιοτήτων βοηθούν το παιχνίδι και οι καθημερινές δραστηριότητες, όπως η συζήτηση γονέα-παιδιού, το διάβασμα παραμυθιών, η μουσική, τα μιμητικά παιχνίδια. Μέχρι και τον δωδέκατο μήνα το μωρό λέει συλλαβές, μιλάει στη δική του γλώσσα. Αυτό είναι και το γνωστό βάβισμα το οποίο αποτελεί κομμάτι της γλωσσικής ανάπτυξης του παιδιού και μάλιστα σημαντικό.

Μωράκι συνομιλεί με το παιχνίδι του – Το βίντεο που έγινε viral

Στο στάδιο του βαβίσματος τα παιδιά μιμούνται ομιλίες μεγάλων και προσπαθούν και συνομιλούν με τον δικό τους τρόπο. Το ίδιο κάνει και το κοριτσάκι που πρωταγωνιστεί στο παρακάτω βίντεο. Η μικρούλα έχει μπροστά της ένα παιχνίδι που κουνιέται και βγάζει ήχους και προσπαθεί να επικοινωνήσει μαζί του μιλώντας του. Οι εκφράσεις και οι γκριμάτσες που παίρνει είναι απολαυστικές.

Το βίντεο έχει κάνει τον γύρο του διαδικτύου, συγκεντρώνοντας πάνω από ένα εκατομμύριο προβολές.

Δείτε το βίντεο παρακάτω.



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved