Αγοράκι μυρίζει τη λερωμένη πάνα της μικρής του αδερφής - Απολαυστική η αντίδρασή του

Η μαμά απαθανάτισε το στιγμιότυπο και το δημοσίευσε στα social media.

Αγοράκι μυρίζει τη λερωμένη πάνα της μικρής του αδερφής - Απολαυστική η αντίδρασή του

Ο ερχομός ενός μωρού αλλάζει την καθημερινότητα και τις ισορροπίες σε μία οικογένεια, όχι μόνο για τους γονείς αλλά και για τα μεγαλύτερα παιδιά. Τα παιδιά προσαρμόζονται σταδιακά στη νέα αυτή συνθήκη με τη βοήθεια των γονιών και μέρα με τη μέρα έρχονται πιο κοντά με το νέο μέλος της οικογένειας.

Όταν το παιδί είναι στη νηπιακή ηλικία ή και λίγο μεγαλύτερο, οι καθημερινές δραστηριότητες και η εμπλοκή στη φροντίδα του μωρού, όπως στο τάισμα ή την αλλαγή πάνας, μπορεί να το βοηθήσουν να προσαρμοστεί πιο εύκολα στον νέο του αυτόν ρόλο.

Το ίδιο κάνει και το αγοράκι που πρωταγωνιστεί στο παρακάτω βίντεο. Ο δύομιση ετών Sterling πλησιάζει τη μικρή του αδερφή λίγο πριν αλλάξει την πάνα της η μαμά της. Το αγοράκι μυρίζει την πάνα της αδερφούλας του και η αντίδρασή του στην έντονη και σίγουρα όχι και τόσο ευχάριστη μυρωδιά είναι πραγματικά απολαυστική.
Το βίντεο διαρκεί μόλις λίγα δευτερόλεπτα και έκανε τον γύρο του διαδικτύου όταν το δημοσίευσε στα κοινωνικά μέσα η μητέρα των δύο παιδιών.

Πατήστε play παρακάτω και απολαύστε το.Οι κενώσεις του μωρού τους πρώτους μήνες – Τι πρέπει να γνωρίζετε

Η συχνότητα και η μορφή των κενώσεων του μωρού αλλάζει πολλές φορές τους πρώτους μήνες μετά τη γέννησή του. Ενδεικτικά σας παρουσιάζουμε τις βασικές διαφορές:

Αμέσως μετά τη γέννησή του, τα μωρό θα αποβάλει το μηκώνιο, μία κολλώδη μαυροπράσινη ουσία, η οποία δείχνει ότι το έντερο λειτουργεί φυσιολογικά. Μετά την αποβολή όλου του μηκωνίου, οι κενώσεις του μωρού αλλάζουν, όπως και η συχνότητά τους.

  • Τις πρώτες ημέρες, το μωρό έχει αρκετές κενώσεις, σχεδόν μετά από κάθε γεύμα. Τις πρώτες εβδομάδες, μπορεί να έχει μέχρι και έξι κενώσεις το εικοσιτετράωρο, κάτι που θα διαρκέσει για περίπου ένα μήνα.
  • Μετά τον πρώτο μήνα, όταν παγιωθεί ο θηλασμός, η συχνότητα των κενώσεων μειώνεται σε περίπου μία φορά την ημέρα ή και λιγότερο. Σε αυτήν την ηλικία οι κενώσεις είναι μαλακές, ενώ σε αντίθετη περίπτωση είναι ένδειξη για πιθανή δυσκοιλιότητα.
  • Στον έκτο μήνα, σταδιακά εισάγουμε τις στερεές τροφές στη διατροφή του παιδιού και ο οργανισμός του προσαρμόζεται στην απορρόφησή τους. Πολλά μωρά υποφέρουν από δυσκοιλιότητα η οποία μπορεί να προκληθεί από πολλές αιτίες όπως η αλλαγή στη διατροφή, η αφυδάτωση ή κάποια μικροαδιαθεσία, όπως ένα κρυολόγημα. Ο καλύτερος τρόπος για να είναι πιο μαλακά τα κακά του είναι να αλλάξει η διατροφή του και να περιέχει λίγο περισσότερες φυτικές ίνες, συνεπώς περισσότερα φρούτα και λαχανικά.
DPG Network
Δείτε επίσης
© 2012-2022 Mothersblog.gr - All rights reserved