Ξεκαρδιστικό βίντεο: Μωρό κοιμάται και κάνει τις πιο απίθανες γκριμάτσες

Η μικρή Esma κοιμάται βαθιά και οι εκφράσεις του προσώπου της αλλάζουν ανά δευτερόλεπτα.

Ξεκαρδιστικό βίντεο: Μωρό κοιμάται και κάνει τις πιο απίθανες γκριμάτσες

Έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε έγκυες γυναίκες έδειξαν ότι ο εγκέφαλος το εμβρύων εκπέμπει σήματα όμοια με αυτά που εκμπέπει και ο εγκέφαλος των ενηλίκων όταν βρίσκονται στην φάση REM του ύπνου, ήδη από την 23η εβδομάδα κύησης.

Το εάν όμως τα μωρά πράγματι ονειρεύονται ή όχι είναι κάτι που δεν έχει απαντηθεί με βεβαιότητα. Πολλοί είναι οι ερευνητές που υποστηρίζουν ότι τα μωρά βλέπουν όνειρα, όχι ωστόσο όμοια με αυτά των ενηλίκων.

Τι όνειρα μπορεί να βλέπουν τα μωρά;

Τα όνειρα των μωρών εκτιμώνται ότι είναι χωρίς πολλές λεπτομέρειες και συγκεκριμένες μορφές.

«Τα όνειρά τους είναι πολύ πιθανό να μοιάζουν με αυτό που βλέπουν και βιώνουν όταν είναι ξύπνια γιατί ακόμα δεν έχουν αναπτύξει πλήρως τη συνείδησή τους. Είναι πιθανό δηλαδή τα όνειρα τους να σχετίζονται περισσότερο με αισθήσεις, όπως τη ζεστασιά, την αίσθηση που έχουν όταν θηλάζουν ή να βλέπουν πολύ κοντινά πρόσωπα» αναφέρει ο ερευνητής Antonia Zadra στο todaysparent.com.

Στο επίκεντρο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των ερευνητών βρέθηκαν επίσης οι πολλές και διαφορετικές εκφράσεις που κάνουν τα μωρά την ώρα που κοιμούνται και ιδιαίτερα όταν βρίσκονται στην κατάσταση του REM ύπνου.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτό συμβαίνει γιατί στη βρεφική ηλικία ο εγκέφαλος των μωρών αναπτύσσεται ταχύτατα και τα βρέφη προσπαθούν να μάθουν να χρησιμοποιούν τους μύες του προσώπου, ακόμα και στον ύπνο τους.

Μωρό κοιμάται και κάνει τις πιο απίθανε γκριμάτσες

Το παραπάνω βλέπουμε και στο βίντεο που ακολουθεί. Η μικρούλα Esma κοιμάται βαθιά και οι εκφράσεις του προσώπου της αλλάζουν μέσα σε δευτερόλεπτα. Κάνει μορφασμούς ενόχλησης, γκρίνιας και στο τέλος χαμογελά.

Δείτε το απολαυστικό βίντεο.



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved