Love bombing: Πώς θα δείξετε στο παιδί σας την αγάπη σας μέσα από την απλότητα

Το “love bombing” θα μπορούσε να είναι η «επίθεση» από αγκαλιές και φιλιά που δίνει ένας γονιός στο παιδί του αλλά είναι κάτι πολύ πιο απλό. Το “love bombing” είναι από τους πιο ουσιαστικούς τρόπους για να συνδεθείτε με το παιδί σας, δίνοντάς του την πλήρη προσοχή σας.

Love bombing: Πώς θα δείξετε στο παιδί σας την αγάπη σας μέσα από την απλότητα
Φωτογραφία από Olya Kobruseva

Τι είναι ο βομβαρδισμός αγάπης;

Έχει να κάνει με το να δώσετε στο μωρό ή το παιδί σας την πλήρη προσοχή σας, να είστε παρόν χωρίς περισπασμούς.

Ο«βομβαρδισμός αγάπης», απλούστατα είναι ότι έχουμε 100 τα 100, την προσοχή μας πάνω στα παιδιά μας, και όχι στο κινητό, ή τα μειλ μας, ούτε έχουμε το μυαλό μας στη δουλειά και τους λογαριασμούς!

Το παιδί όσο μικρό κι αν είναι θα το καταλάβει ότι το μυαλό μας κάπου «ταξιδεύει»!

Λίγες ώρες μέσα στην ημέρα, είναι σημαντικό να τις αφιερώνουμε στα παιδιά μας, έστω μια ώρα!

Αρκεί να ζήσουμε εκείνη την στιγμή με τα παιδιά μας χωρίς να μας αποσπά τίποτα άλλο. Να ρουφήξουμε το παρόν, να παγώσουμε τον χρόνο, να νιώσουμε ταπεινότητα μπροστά στο θαύμα της μητρότητας, να εισπνεύσουμε ευγνωμοσύνη, και να εκπνεύσουμε φως και αγάπη!

Ο "βομβαρδισμός αγάπης" μπορεί να σας βοηθήσει να έρθετε ξανά κοντά και να επαναπροσδιορίσετε τον τρόπο που σχετίζεστε με τα παιδιά σας.

Τα παιδιά χρησιμοποιούν το παιχνίδι για να μεταφέρουν συναισθήματα που δεν μπορούν να διατυπώσουν με λέξεις.

Αν ήμασταν μακριά τους κατά τη διάρκεια της ημέρας, μπορεί να είναι δύσκολο να σχετιστούμε με τις εμπειρίες της ημέρας τους. Μπορεί να είναι πραγματικά χρήσιμο να αφιερώσετε χρόνο για να τους παρατηρήσετε, να παρακολουθήσετε το παιχνίδι τους για να έχετε μια πραγματική αίσθηση του πως αισθάνονται.

love bombing

Με αυτά τα απλά βήματα μπορείτε να εμφυσήσετε το love bombing στην καθημερινότητα με το παιδί σας

Ξεκινήστε λέγοντας στο παιδί σας ότι σύντομα θα δεχτεί μια «καταιγίδα αγάπης», δηλαδή ότι θα περάσετε ποιοτικό χρόνο έχοντας ο ένας την παρέα του άλλου.

Μπορείτε να ζητήσετε από το παιδί σας να φτιάξει (ή να φτιάξετε και μαζί) μία λίστα με πράγματα που θέλει να κάνετε μαζί.

Τέλος, κάθε φορά που θα κάνετε κάτι από αυτά, φροντίστε να κρατάτε κάποιο αναμνηστικό, ώστε αργότερα να έχετε μαζέψει για παράδειγμα 24 αναμνηστικά που θα αντιστοιχούν σε 24 ξεχωριστές στιγμές που περάσατε μαζί.

Τα αναμνηστικά αυτά μπορούν να είναι από μια φωτογραφία (την οποία καλό θα ήταν να εκτυπώνετε ώστε να είναι πιο χειροπιαστή η ανάμνηση) μέχρι και το εισιτήριο- βραχιολάκι εισόδου από το μέρος το οποίο επισκεφτήκατε, κάτι που μπορεί να αγοράσατε από εκεί, τη χειροτεχνία που μπορεί να φτιάξατε, οτιδήποτε μπορεί να σας θυμίζει εκείνη την ημέρα!

Έχω την αίσθηση πως τώρα το “love bombing” έγινε πιο «χειροπιαστό» σαν έννοια. Επί της ουσίας, είναι το να περνάμε ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά μας χωρίς να κάνουμε απαραίτητα πολύ «φανταχτερά» και εξεζητημένα πράγματα, πράγματα που «κοστίζουν», όπως το να πάμε ένα ταξίδι στην Disneyland.

Mε πληροφορίες από: www.purewow.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved