Τα κοκκινομάλλικα μωράκια του Instagram (εικόνες)

  • Τι χρώμα μαλλιά θα έχει το παιδί;
  • Τα κοκκινομάλλικα μωράκια του Instagram - Υπέροχες φωτογραφίες
Τα κοκκινομάλλικα μωράκια του Instagram (εικόνες)

Το φυσικό κόκκινο χρώμα στα μαλλιά είναι σπάνιο και τόσο μοναδικό. Όπως όλα τα χαρακτηριστικά για παράδειγμα το χρώμα ματιών, το σωματότυπο κτλ, έτσι και το χρώμα μαλλιών κληροδοτείται από τους γονείς μέσω των γονιδίων που περνάνε από την μητέρα και τον πατέρα στο παιδί.

Τι χρώμα μαλλιά θα έχει το παιδί;

Το 2018 πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου η μεγαλύτερη γενετική μελέτη σχετικά με το χρώμα μαλλιών και τα αποτελέσματά της ανέτρεψαν όσα γνωρίζαμε μέχρι τότε για το πώς τα παιδιά κληρονομούν τα κόκκινα μαλλιά.

Πριν την μελέτη, θεωρούνταν ότι τα κόκκινα μαλλιά προκύπταν από ένα και μόνο γονίδιο, το MC1R, με δύο εκδοχές του που κληροδοτούνται από τους δύο γονείς. Ωστόσο, περιπτώσεις όπου κάποιος, αν και είχε δύο εκδοχές του συγκεκριμένου γονιδίου, δεν είχε κόκκινα μαλλιά αποδείκνυε ότι και άλλα γονίδια πρέπει να παίζουν τελικά ρόλο.

Οι ερευνητές μελέτησαν δείγμα DNA 350.000 ανθρώπων με διαφορετικό χρώμα μαλλιών και βρέθηκαν τουλάχιστο οχτώ άγνωστα μέχρι τότε γονίδια που σχετίζονται με το κόκκινο χρώμα, κάποια από τα οποία ελέγχουν ουσιαστικά τη λειτουργία του γονιδίου MC1R.

Τα κοκκινομάλλικα μωράκια του Instagram


https://www.instagram.com/p/CeGsdl-sEDJ/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Γονείς και επαγγελματίες φωτογράφοι έχουν δημοσιεύσει στο Instagram φωτογραφίες μωρών που έχουν κοινό αυτό το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό. Τα hashtags #redhairbaby και #gingerbaby έχουν χιλιάδες φωτογραφίες με κοκκινομάλλικα μωράκια να ποζάρουν στον φακό.

Αυτά είναι τα κοκκινομάλλικα μωράκια του Instagram και στην παρακάτω gallery έχουμε συγκεντρώσει τις φωτογραφίες που ξεχωρίσαμε.

Με πληροφορίες από το bbc.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved