Μωρά τρώνε μακαρόνια με τα χέρια και χαρίζουν άφθονο γέλιο (vid)

  • Η μέθοδος baby led weaning
  • Μωρά τρώνε μόνα τους μακαρόνια και είναι απολαυστικά
Μωρά τρώνε μακαρόνια με τα χέρια και χαρίζουν άφθονο γέλιο (vid)

Οι στερεές τροφές εντάσσονται στη διατροφή του παιδιού μετά τον έκτο μήνα και κάπου εκεί πρωτοδοκιμάζουν και τα ζυμαρικά. Πένες, φιογκάκια, μακαρόνια, λιγκουίνι, όλων των ειδών τα ζυμαρικά είναι για τα παιδιά ένα νόστιμο και διασκεδαστικό φαγητό το οποίο αγαπούν να τρώνε και να εξερευνούν.

Η μέθοδος baby led weaning

Το baby led weaning είναι μία μέθοδος εισαγωγής στερεών τροφών στη διατροφή του μωρού σύμφωνα με την οποία οι γονείς παρακινούν το παιδί να έχει τις δικές του επιλογές και την ελευθερία για γευστικές δοκιμές και πειραματισμούς με το φαγητό του.

Η μέθοδος μπορεί να εφαρμοστεί ήδη από την ηλικία των έξι μηνών. Το παιδί επιλέγει μόνο του τι θέλει να δοκιμάσει και πόσο επιθυμεί να καταναλώσει, ενώ στα βασικά πλεονεκτήματα της μεθόδου εντάσσονται η μείωση της πιθανότητας εμφάνισης της παιδικής παχυσαρκίας, τη βελτίωση της επιδεξιότητας και της συνεργασίας ματιών-χεριών και την ανάπτυξη της ικανότητας μάσησης αλλά και ομιλίας.

Σύμφωνα με την συγκεκριμένη μέθοδο επίσης, το παιδί μαθαίνει να τρώει μόνο του και επεξεργάζεται το φαγητό που δοκιμάζει κάθε φορά.

Μωρά τρώνε μόνα τους μακαρόνια και είναι απολαυστικά

Τα ζυμαρικά είναι ένα φαγητό που αρέσει και στα παιδιά μικρής ηλικίας. Είναι νόστιμο, μπορούν να τα πιάνουν και τα μασούν εύκολα με τα ούλα ή τα δόντια τους.

Όταν, δε, τα τρώνε μόνα τους ή τα επεξεργάζονται, οι εκφράσεις και οι κινήσεις τους είναι άκρως απολαυστικές. Δείτε τις στο παρακάτω βίντεο.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved