Το συγκινητικό βίντεο που δείχνει πόσο γρήγορα μεγαλώνουν τα παιδιά χωρίς να δείχνει καν παιδιά

Το συγκινητικό βίντεο που δείχνει πόσο γρήγορα μεγαλώνουν τα παιδιά χωρίς να δείχνει καν παιδιά

Το σύνδρομο της άδειας φωλιάς

Αναφέρεται στη δύσκολη μεταβατική περίοδο που βιώνει ένα ζευγάρι όταν το σπίτι έχει αδειάσει από παιδιά, δηλαδή όταν και το τελευταίο παιδί της οικογένειας φύγει πια από το σπίτι.

Παρότι δεν υπάρχει επίσημη διάγνωση για το σύνδρομο αυτό, η μεγάλη πλειοψηφία των γονέων βιώνουν ένα ή περισσότερα από τα συμπτώματα της “άδειας φωλιάς”:



  • Στενοχώρια
  • Κατάθλιψη
  • Έντονο άγχος σχετικά με τα παιδιά
  • Έλλειψη κινήτρου/απώλεια σκοπού
  • Προβλήματα στο γάμο

Τα παραπάνω συμπτώματα θα λέγαμε ότι είναι αρκετά λογικά και αναμενόμενα, αν σκεφτεί κανείς το πόσο τεράστια αλλαγή αποτελεί το άδειο από παιδιά σπίτι, έπειτα από 18 ή και παραπάνω χρόνια κατά τη διάρκεια των οποίων τα παιδιά αποτελούσαν την πρωταρχική ενασχόληση των γονέων. Οι γονείς που βρίσκονται πλέον χωρίς τα παιδιά τους μέσα στο σπίτι, αρχικά δυσκολεύονται να γεμίσουν τον παραπανίσιο χρόνο που ξαφνικά έχουν στα χέρια τους, νιώθουν ότι έχουν χάσει το σκοπό της ζωής τους και βιώνουν έντονα συμπτώματα θλίψης.

Τα ζευγάρια που για τόσον καιρό είχαν βάλει στην άκρη τη σχέση τους, δυσκολεύονται πια να σχετιστούν μεταξύ τους ως ζευγάρι αντί για γονείς, κάτι το οποίο επιφέρει εντάσεις και αισθήματα δυσαρέσκειας. Τέλος, η απώλεια του μεγάλου βαθμού ελέγχου πάνω στη ζωή του παιδιού μας, τον οποίο είχαμε όσο βρισκόταν μέσα στο σπίτι, μπορεί να είναι πολύ αγχογόνος και να προκαλεί έντονα αισθήματα άγχους και φόβου σχετικά με το παιδί.

Yπέροχο βίντεο με πάνω από 12 εκατομμύρια προβολές

Το βίντεο αυτό είναι το video clip ενός τραγουδιού. Όχι όμως ενός οποιουδήποτε τραγουδιού. Ενός τραγουδιού βγαλμένο μέσα από μια καρδιά ενός γονιού. Του Michael Bublé.

Και ίσως να τον γνωρίζεις (από τα χριστουγεννιάτικα τραγούδια του) ίσως και όχι. Σημασία έχει ότι έγραψε ένα εκπληκτικό τραγούδι το 2019 για τον γιο του. Ο γιος του πέρασε μια σοβαρή περιπέτεια υγείας όταν ήταν 3 ετών. Όμως σήμερα – σύμφωνα με τον μπαμπά του, είναι καλά. Είναι πολύ καλά.

Το γλυκό τραγούδι σε συνδυασμό με το εκπληκτικό βίντεο που το συνοδεύει το κάνει πολύ δυνατό. Και σε κάνει να καταλάβεις όλα όσα θέλει να πει, χωρίς να δείξει ούτε μισό δευτερόλεπτο κάποιο παιδί. Ούτε κάποιον γονιό. Και αυτό είναι το εκπληκτικό.

Το video clip, στο οποίο δεν υπάρχουν άτομα, επικεντρώνεται στο δωμάτιο ενός παιδιού καθώς υφίσταται αλλαγές με τα χρόνια. Ξεκινάει με ένα άδειο δωμάτιο γεμάτο κουτιά πριν γεμίσει με έπιπλα του μωρού. Μια κούνια και άλλα βρεφικά έπιπλα, παιχνίδια κτλ.

Το δωμάτιο αλλάζει καθώς μεγαλώνει το παιδί που μένει εκεί και προσαρμόζεται. Ώσπου, το δωμάτιο αδειάζει, από έπιπλα και αυτό σημαίνει ότι το παιδί έγινε ενήλικας που άνοιξε τα φτερά του.

Δείτε το τρυφερό βίντεο



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved