Παγκόσμια Ημέρα αφιερωμένη στα μωρά

  • Ιστορία της Παγκόσμιας Ημέρας Μωρού
  • Πώς να γιορτάσετε την Ημέρα του Μωρού
Παγκόσμια Ημέρα αφιερωμένη στα μωρά
Photo by Ana Tablas on Unsplash

Ιστορία της Παγκόσμιας Ημέρας Μωρού

Η σημερινή ημέρα καθιερώθηκε για να γιορτάσει τα μωράκια και τα θαύματα και τις χαρές που θα βιώσουν καθώς μεγαλώνουν. Το να μεγαλώνεις δεν είναι πάντα εύκολο, και γι' αυτό αυτοί οι μικροί ταξιδιώτες της ζωής έχουν τους γονείς τους να τα βοηθήσουν, για να διασχίσουν τον δύσκολο δρόμο που έχουν μπροστά τους.

Οι γονείς έχουν υποχρέωση να δώσουν όλα τα απαραίτητα εφόδια στα παιδιά τους, έτσι ώστε όταν έρθει η στιγμή να ανοίξουν τα φτερά τους, να μην φοβούνται μήπως πέσουν. Το να πέσεις είναι αυτονόητο, το να σηκωθείς επιβάλλεται. «Η διαδρομή προς τα πάνω» δεν μαθαίνεται στα λόγια, οι γονείς πρέπει να αφήνουν τα παιδιά τους να κάνουν τα δικά τους λάθη.

Η πιο αληθινή αγάπη είναι αυτή του γονιού, καθώς είναι η μοναδική αγάπη που την χαρακτηρίζει μια αυτόφωτη ανιδιοτέλεια.

moraki me forema

Photo by yuri tasso on Unsplash

Πώς να γιορτάσετε την Ημέρα του Μωρού

Ο εορτασμός της Ημέρας του Μωρού είναι διασκεδαστικός τόσο για τους γονείς, όσο και για τα βρέφη. Αφιερώστε τη μέρα σας για να επισκεφτείτε τους φίλους σας που έχουν παιδιά, ή εάν σχεδιάζετε να αποκτήσετε ένα δικό σας (ή έχετε ήδη, ή είστε έγκυος), αφιερώστε χρόνο για να ενημερωθείτε σχετικά με την μητρότητα, την σωστή διαπαιδαγώγηση που πρέπει να λάβουν τα μωρά από μικρή ηλικία. Διαβάστε βιβλία σχετικά με την διαμόρφωση της βρεφικής ιδιοσυγκρασίας. Ενημερωθείτε για τις αξίες που πρέπει να δώσετε στα μωρά σας από μικρή ηλικία.

Εκτός από την πληροφόρηση, μπορείτε να πάτε μια εκδρομή με τον σύντροφο και το μωράκι σας. Σήμερα που ο εορτασμός της ημέρας του μωρού, πέφτει μαζί με τον εορτασμός της εργατικής πρωτομαγιάς είναι μια ιδανική ευκαιρία για μια οικογενειακή μονοήμερη εξόρμηση.

Προτιμήστε μέρη κοντά στη θάλασσα ή στο βουνό, γενικά κοντά στη φύση.

oikogeneia me moro

Photo by Kelly Sikkema on Unsplash

Σύμφωνα με τις έρευνες, τα μωρά που περνούν χρόνο έξω στη φύση είναι:

Πιο χαρούμενα

Ο ήλιος, ο καθαρός αέρας, η θάλασσα, τα δέντρα και οι δραστηριότητες στη φύση ενθαρρύνουν τη θετική διάθεση και μειώνουν τις πιθανότητες για κατάθλιψη, τόσο σε μικρούς, όσο και σε μεγάλους.

Πιο ήρεμα

Ο καθαρός αέρας καταπραΰνει τις αισθήσεις όλων των μωρών.

Πιο υγιή

Πολλά μωρά που δεν παίζουν αρκετά έξω στη φύση, έχουν μειωμένη Βιταμίνη D, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε άλλα προβλήματα υγείας. Επίσης, ο αέρας σε κλειστούς χώρους συνήθως δεν είναι υγιής, σε αντίθεση με τον αέρα που βρίσκεται σε εξωτερικούς χώρους που είναι γεμάτος οξυγόνο.

Πιο δημιουργικά

Το παιχνίδι έξω στη φύση είναι καλύτερο σε σχέση με τα ηλεκτρονικά παιχνίδια και τα άλλα παιχνίδια μέσα στο σπίτι. Έτσι τα μωρά παίζοντας έξω στη φύση χρησιμοποιούν ελεύθερα τη φαντασία τους, αλλά ασκούν και το σώμα τους.

Λιγότερο αγχωμένα

Οι ήχοι, οι μυρωδιές και οι εικόνες που προσφέρει η φύση μειώνουν το άγχος και το στρες.

Μικρότερη πιθανότητα να γίνουν υπέρβαρα

Οι παιδίατροι προτείνουν τουλάχιστον μια ώρα την ημέρα παιχνίδι έξω στη φύση. Αυτό μπορεί να τα προστατεύσει από την παιδική παχυσαρκία και τον διαβήτη.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved