Αυτό το πιτσιρίκι βρίσκει το βούρτσισμα δοντιών διασκεδαστικό (vid)

Τα περισσότερα παιδάκια πάντως δεν ενθουσιάζονται με το βούρτσισμα των δοντιών.

Αυτό το πιτσιρίκι βρίσκει το βούρτσισμα δοντιών διασκεδαστικό (vid)

Τα δόντια θέλουν ιδιαίτερη προσοχή και φροντίδα ήδη από τους πρώτους μήνες ζωής του μωρού. Ακόμη και αν μετά βίας φαίνεται το πρώτο δοντάκι το οποίο δειλά δειλά κάνει την εμφάνισή του, πρέπει να διατηρείτε τα ούλα και όλη τη στοματική κοιλότητα του μωρού καθαρή.

Καθώς μεγαλώνει και βγάζει όλο και περισσότερα δόντια, το βούρτσισμα των δοντιών καλό είναι να γίνεται καθημερινά και σωστά.

Δεν έχει σημασία που τα πρώτα του δόντια, δεν είναι τα μόνιμα. Πρέπει από μικρό να μάθει να φροντίζει για τη στοματική του υγιεινή και ασφαλώς η δική σας καθοδήγηση είναι καθοριστική. 'Οχι μόνο για το σωστό βούρτσισμα αλλά για να εξοικειωθεί και να μη δυσανασχετεί.

Το πιτσιρίκι που θα δείτε στο βίντεο, φαίνεται ότι βρίσκει το βούρτσισμα αρκετά διασκεδαστικό. Οχι μόνο δεν έχει κλειστό το στόμα του αλλά ούτε καν γκρινιάζει.

Βρίσκεται στην αγκαλιά της μαμάς του και ο οδοντίατρος ( προφανώς) του βουρτσίζει τα δόντια. Ο μικρός χαμογελά κοιτάζοντας παράλληλα τη μαμά του.



Βούρτισμα νεογιλών δοντιών

  • Όταν είναι μωρό θα πρέπει να καθαρίζετε τα ούλα του με μία βρεφική οδοντόβουρτσα (θα τις βρείτε στα φαρμακεία) και λίγο νερό. Δεν χρειάζεται να αγοράσετε καμία παιδική οδοντόκρεμα.
  • Επισκεφθείτε έναν παιδοδοντίατρο αμέσως μόλις κάνουν την εμφάνισή τους τα πρώτα του δοντάκια. Δεν θα πρέπει να το αμελήσετε.
  • Μόλις τα δοντάκια κάνουν την εμφάνισή τους θα πρέπει να εφοδιαστείτε με μία ειδική οδοντόβουρτσα και οδοντόκρεμα που θα βρείτε στα φαρμακεία. Η ποσότητα δεν θα πρέπει να είναι μεγαλύτερη από μία φακή.
  • Κάντε τη διαδικασία του βουρτσίσματος παιχνίδι. Πείτε τραγουδάκια, μετρήστε μαζί κ.λ.π. Κάντε το να αγαπήσει αυτή την ώρα και μάθετέ του να μην την αμελεί ποτέ.
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved