Οι αντιδράσεις μωρών όταν επισκέπτονται τον παιδίατρο είναι απολαυστικές

  • Μωράκια επισκέπτονται τον παιδίατρο και οι ανριδράσεις τους ποικίλλουν
  • Γιατί τα παιδιά πρέπει να επισκέπτονται τον παιδίατρό τους
Οι αντιδράσεις μωρών όταν επισκέπτονται τον παιδίατρο είναι απολαυστικές

Η πρώτη επίσκεψη του μωρού στον παιδίατρο ξεκινά πολύ νωρίς.

Έρευνες, έχουν δείξει ότι το πρώτο ραντεβού στο γιατρό είναι καθοριστικό για το πώς θα αντιδρά το παιδί σε κάθε μελλοντική επίσκεψη. Αν συνοδεύεται από πόνο, αν έχει έναν έντονο εκνευρισμό ή αν ο παιδίατρος δεν είναι υπομονετικός, είναι πιθανόν να μετατραπεί σε μια δυσάρεστη εμπειρία που δύσκολα θα ξεπεραστεί.

Τα μωράκια που θα δείτε στο βίντεο επισκέπτονται για πρώτη φορά τον (την) παιδίατρο και οι αντιδράσεις τους ποικίλουν. Ορισμένα κλαίνε αλλά στη συνέχεια ξεχνιούνται και γελούν, άλλα διασκεδάζουν παίζοντας με τη μάσκα του γιατρού ενώ άλλα ξεκαρδίζονται στα γέλια.



Γιατί τα παιδιά πρέπει να επισκέπτονται τον παιδίατρό τους

Η επίσκεψη στον παιδίατρο είναι σημαντική και δεν πρέπει να την αμελείτε.

Ο γιατρός μπορεί να αξιολογήσει βασικές παραμέτρους ανάπτυξης και υγείας του παιδιού, όπως ο καρδιακός ρυθμός, η αρτηριακή πίεση και τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, ειδικά στις μέρες μας που ο νεανικός διαβήτης αυξάνεται ραγδαία.

Ταυτόχρονα θα μπορέσει να καθοδηγήσει τους γονείς σχετικάμε το διαιτολόγιο των παιδιών που είναι κατάλληλο για την κάθε ηλικία, ώστε να μην παρουσιαστούν ελλείψεις σε θρεπτικά στοιχεία, αλλά και να προτείνει ιδέες για υγιεινά σνακ στο σχολείο και στις εξωσχολικές δραστηριότητες. Στον ετήσιο αυτό έλεγχο, ο παιδίατρος μπορεί να εκτιμήσει επίσης τα επίπεδα της χοληστερόλης του παιδιού, πιθανή έλλειψη σιδήρου ή ακόμη και την παρουσία αναιμίας, καθώς και προβλήματα όρασης.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved