Locklan Samples: Το αγοράκι με τα «ηλεκτρισμένα» μαλλιά που έγινε viral στο διαδίκτυο

Ο 17 μηνών μπόμπιρας έχει ένα σπάνιο σύνδρομο που έχουν άλλοι 100 άνθρωποι στον πλανήτη.

Locklan Samples: Το αγοράκι με τα «ηλεκτρισμένα» μαλλιά που έγινε viral στο διαδίκτυο
Instagram / uncombable_locks

Όταν γεννήθηκε, ο μικρός Locklan είχε πυκνά, μαύρα μαλλιά, ακριβώς όπως η μητέρα του, Katelyn. Όταν έγινε έξι μηνών τα μαλλιά του άρχιζαν να αλλάζουν. Από μαύρα έγιναν ξανθά και πιο μαλακά. «Στην αρχή, αναρωτιόμασταν τι είναι αυτό» αναφέρει η 33χρονη μητέρα του Locklan στο περιοδικό People. «Ξέραμε ότι ήταν ιδιαίτερα, όμως δεν ξέραμε το γιατί και πώς. Και αυτά συνέχιζαν να μακραίνουν και να μακραίνουν»

Μέχρι να γίνει εννέα μηνών τα μαλλιά του μικρού αγοριού ήταν πλέον τελείως λευκά, πολύ μαλακά και μονίμως ηλεκτρισμένα. Στο χρώμα έμοιαζαν αρκετά με αυτά του τρίχρονου αδερφού του, όχι όμως και στην υφή.


https://www.instagram.com/p/CaH-6HsrX6H

«Ο κόσμος πλέον το παρατηρούσε» αναφέρει η Katelyn. Εκείνη την περιοδο κάποιος έστειλε ένα μήνυμα στη νεαρή μητέρα στο Instagram στο οποίο τη ρωτούσε εάν το αγόρι έχει διαγνωσθεί με το σπάνιο σύνδρομο των αχτένιστων μαλλιών.

«Είπα, τι είναι αυτό Θεέ μου; Συμβαίνει κάτι κακό στο μωρό μου;» είπε σε συνέντευξή της η Katelyn . Η νεαρή μητέρα έψαξε το σύνδρομο στο Google και πήρε τηλέφωνο τον παιδίατρο ο οποίος της είπε ότι δεν το έχει ξανακούσει ποτέ και την σύστησε σε έναν ειδικό που βρίσκονταν στην Ατλάντα.

«Πήγαμε να δούμε τη γιατρό και μας είπε ότι το σύνδρομο αυτό το έχει δει μόνο άλλη μία φορά σε 19 χρόνια. Στην αρχή δεν πίστεψε ότι ήταν αυτό το εξαιτίας του πόσο σπάνιο, πήρε όμως δείγμα από τα μαλλιά και ένας παθολόγος το εξέτασε με ένα ειδικό μικροσκόπιο»

Μόλις πια βγήκαν τα αποτελέσματα ήταν βέβαια. Ο Locklan έπασχε και αυτός από το σύνδρομο των αχτένιστων μαλλιών.


https://www.instagram.com/p/CUe9sxergaB

Τι είναι το σύνδρομο των αχτένιστων μαλλιών;

Το σύνδρομο αυτό πρόκειται για μία σπάνια γενετική διαταραχή, χαρακτηριστικό της οποίας είναι τα μόνιμα ηλεκτρισμένα, κατάξανθα μαλλιά. Το έχουν μόλις 100 ακόμα άνθρωποι σε όλον τον πλανήτη και συνήθως εμφανίζεται και διαγιγνώσκεται μεταξύ της γέννησης και της ηλικίας των 3 ετών. Επίσης, δεν φαίνεται να επηρεάζει κάπου την υγεία του παιδιού, κάτι που επιβεβαίωσε και η 33χρονη μητέρα.

«Είπαν ότι επειδή γενικά αναπτύσσεται κανονικά και υγιής, δεν χρειάζεται να ανησυχούμε για κάτι» αναφέρει η Katelyn η οποία προσπάθησε να μάθει περισσότερα για το σύνδρομο, με τόσο λίγα όμως περιστατικά ανά τον κόσμο, οι πληροφορίες που βρήκε ήταν ελάχιστες.


https://www.instagram.com/p/CZptknIFroc

Η Katelyn δημοσιεύει φωτογραφίες με τον μικρό Lock, όπως τον αποκαλεί η οικογένειά του, στο Instagram σε έναν λογαριασμό που έχει δημιουργήσει με το όνομα Uncombable_locks. To Instagram account έχει πάνω από 43 χιλιάδες ακολούθους και οι φωτογραφίες του μικρού αγοριού συγκεντρώνουν χιλιάδες likes.

Παρακάτω συγκεντρώσαμε μερικές από αυτές που εμείς ξεχωρίσαμε

Φωτογραφία #1

agoraki me sundromo axtenistwn malliwn 8

O μικρός Lock στις κούνιες. Τα μαλλιά του κυματίζουν στον αέρα και η Katelyn δεν έχασε την ευκαιρία για να απαθανατίσει το στιγμιότυπο.

Φωτογραφία #2

agoraki me sundromo axtenistwn malliwn 10

Το αγοράκι φωτογραφίζει η μαμά του σε ανύποπτο χρόνο όχι μόνο εκτός, αλλά και εντός σπιτιού. Εδώ τον βλέπουμε στην κουζίνα.

Φωτογραφία #3

agoraki me sundromo axtenistwn malliwn 2

Ο μικρούλης έχει σηκωθεί όρθιος στην κούνια του και χαμογελάει στον φακό.

Δείτε ακόμα περισσότερες φωτογραφίες του στην gallery που ακολουθεί.

DPG Network
Δείτε επίσης
© 2012-2022 Mothersblog.gr - All rights reserved