Να γιατί τα μωρά μυρίζουν τόσο ωραία

  • Γιατί τα μωρά μυρίζουν τόσο όμορφα;
  • Πού οφείλεται αυτή η υπέροχη ομορφιά;
  • Τι γίνεται αν το νεογέννητο μωρό δεν μυρίζει τόσο ωραία;
Να γιατί τα μωρά μυρίζουν τόσο ωραία

Τα μωρά έχουν μια υπέροχη μυρωδιά, σχεδόν εθιστική.

Είναι δύσκολο να την περιγράψει κανείς καθώς είναι τόσο ιδιαίτερη και ακαταμάχητη. Πού οφείλεται λοιπόν αυτή η μοναδική μυρωδιά;

Γιατί τα νεογέννητα μυρίζουν τόσο καλά;

Δεν υπάρχουν σαφείς απαντήσεις σε αυτό το ερώτημα. Ωστόσο, υπάρχει μια κοινή θεωρία σχετικά με την αιτία της μοναδικής μυρωδιάς των νεογνών.

Τα νεογέννητα έρχονται στον κόσμο μετά από πολλούς μήνες που επιπλέουν στο αμνιακό υγρό, πλήρως καλυμμένα από την κηρώδη λευκή ουσία που είναι γνωστή ως vernix caseosa. Πολύ λίγοι πιστεύουν ότι αυτές οι ουσίες και τα υγρά προκαλούν τη μυρωδιά του νεογέννητου μωρού. Αυτός μπορεί επίσης να είναι ο λόγος που το ιδιαίτερο άρωμα ενός νεογέννητου διαρκεί μόνο για μερικές εβδομάδες. Μια πρόσφατη μελέτη συνέκρινε τη μυρωδιά του αμνιακού υγρού με τη μυρωδιά του κεφαλιού ενός νεογέννητου μωρού. Διαπιστώθηκε ότι αν και μερικά συστατικά ήταν παρόμοια, το νεογέννητο άρωμα περιείχε περισσότερα χημικά στοιχεία και ήταν αποκλειστικά διακριτό.

mirodia morou1

Τι προκαλεί το άρωμα του μωρού;

Υπάρχουν πολλές άλλες θεωρίες γύρω από την μυρωδιά των μωρών. Σύμφωνα με μια θεωρία του George Preti, ενός χημικού στο Monell Chemical Senses Center στη Φιλαδέλφεια, η χαρακτηριστική μυρωδιά των μωρών προέρχεται από τις εκκρινόμενες χημικές ουσίες στους ιδρωτοποιούς αδένες του μωρού. Καθώς αυτό το άρωμα διαρκεί μόνο για μερικές εβδομάδες, θα μπορούσε επίσης να επηρεαστεί από τον μεταβολισμό του μωρού, ο οποίος αλλάζει όταν αρχίζει να τρέφεται και με άλλες τροφές.

Μερικοί πιστεύουν ότι αυτή η μυρωδιά είναι φυσική και βοηθά τη μητέρα να ταυτιστεί και να δεθεί με το βρέφος της. Η έρευνα δείχνει περαιτέρω ότι όταν μια μητέρα εισπνέει το άρωμα του νεογέννητου παιδιού της, το κέντρο ευχαρίστησης του εγκεφάλου της ενεργοποιείται.

neogennito kai paixnidi2

Τι γίνεται αν το νεογέννητο δεν μυρίζει τόσο καλά;

Αν συνειδητοποιήσετε ότι το μωρό σας δεν μυρίζει τόσο όμορφα, πρέπει να κατανοήσετε τις πιθανές αιτίες οι οποίες μπορεί να είναι:

Πάνα

Είναι αναγκαίο να αλλάζετε άμεσα την πάνα του μωρού κάθε φορά που είναι γεμάτη και να καθαρίζετε το μωρό με άφθονο νερό.

Υπολείμματα γάλακτος ή φόρμουλας

Eίναι σύνηθες τόσο κατά το θηλασμό όσο κατά το τάισμα με το μπουκάλι, να πέφτει γάλα στο φορμάκι του μωρού ή ακόμα και στο λαιμό του. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αισθανθείτε μια ξινή μυρωδιά. Η λύση είναι ένα καλό μπάνιο.

Εισαγωγή στερεών τροφών

Μόλις εισάγετε τις στερεές τροφές θα παρατηρήσετε αρκετές αλλαγές ειδικά στα κακά του μωρού. Φροντίστε και σε αυτή την περίπτωση να αλλάζετε άμεσα την πάνα και να καθαρίζετε σχολαστικά το μωρό.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved