Έξι πράγματα που δεν γνωρίζατε για τα παιδιά του Ιανουαρίου

  • Τι πρέπει να γνωρίζετε για τα παιδιά που έχουν γεννηθεί τον Ιανουάριου;
  • Ποια τα κοινά τους χαρακτηριστικά;
Έξι πράγματα που δεν γνωρίζατε για τα παιδιά του Ιανουαρίου

Ο Ιανουάριος είναι ο πρώτος μήνας του χρόνου. Ένας μήνας με πολλούς στόχους και προσδοκίες για την νέα χρονιά που βρίσκεται ακόμα στο ξεκίνημά της. Για τα παιδιά που έχουν γεννηθεί αυτόν τον μήνα είναι ακόμα πιο ιδιαίτερος και γιορτάζουν τα γενέθλιά τους πολύ κοντά στις γιορτινές μέρες.

Ποια είναι όμως τα κοινά τους χαρακτηριστικά; Κάποια είναι λίγο-πολύ γνωστά όπως ότι ανάλογα με την ακριβή ημερομηνία γέννησης θα είναι είτε Αιγόκεροι, είτε Υδροχόοι στο ζώδιο. Γνωρίζατε όμως ότι σύμφωνα με έρευνες, τα παιδιά που έχουν γεννηθεί στις αρχές του έτους έχουν καλύτερες επιδόσεις στο σχολείο, τον αθλητισμό αλλά και στο επάγγελμα που θα ακολουθήσουν μεγαλώνοντας; Και δεν είναι τα μόνο τους κοινό. Ας δούμε παρακάτω τι άλλο πρέπει να γνωρίζετε για τα παιδιά του Ιανουαρίου.

Η τυχερή τους πέτρα είναι ο γρανάτης

Το όνομα γρανάτης προέρχεται από τη λατινική λέξη "grantum", η οποία σημαίνει «ρόδι». Η ονομασία αποδόθηκε λόγω της ομοιότητας των κρυστάλλων με τους σπόρους του καρπού, τόσο σε σχήμα, όσο και σε χρώμα. Το χρώμα λοιπόν στις περισσότερες περιπτώσεις είναι το κόκκινο, ενώ υπάρχουν και γρανάτες σε άλλα χρώματα εκτός μπλε.

Το λουλούδι τους είναι το γαρύφαλλο και ο γάλανθος

Τα γαρύφαλλα δίνουν χρώμα στο μουντό σκηνικό του χειμώνα, ενώ ο ιδιαίτερος γάλανθος με τα λευκά άνθη είναι ένα πολύ όμορφο λουλούδι που θυμίζει έργο τέχνης.

Είναι πιθανό να ακολουθήσουν καριέρα στην ιατρική

Δεν το λέμε εμείς, αλλά βρετανική έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το γραφείο της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας του Ηνωμένου Βασιλείου, η οποία μελέτησε τη σχέση του μήνα γέννησης με το επάγγελμα.

Δείτε ακόμα περισσότερα χαρακτηριστικά των παιδιών που έχουν γεννηθεί τον Ιανουάριο στην gallery που ακολουθεί.

Πηγή πληροφοριών: happiestbaby.com / parenting.firstcry.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved