Τα πρώτα Χριστούγεννα του μωρού: Τρόποι για να τα κάνετε ξεχωριστά (vid)

  • Πώς μπορείτε να κάνετε τα πρώτα Χριστούγεννα του μωρού ξεχωριστά;
  • Μικρά μυστικά που θα κάνουν τη διαφορά
Τα πρώτα Χριστούγεννα του μωρού: Τρόποι για να τα κάνετε ξεχωριστά (vid)
unsplash.com / Kate Hliznitsova

Γίνατε πρόσφατα γονείς; Τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι ακόμα πιο ξεχωριστά για εσάς μιας και θα είναι τα πρώτα με το νέο μέλος της οικογένειας. Απολαύστε τα, χαρείτε τα και κάντε τα ακόμα πιο ιδιαίτερα με τους εξής τρόπους.

Φτιάξτε στολίδια με το αποτύπωμα του μωρού

Φτιάξτε χειροποίητα στολίδια από ζύμη για το δέντρο και δώστε τους σχήμα με το αποτύπωμα του μωρού σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την παλάμη ή και το πατουσάκι του. Δείτε τα υλικά και τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσετε για να φτιάξετε τη ζύμη για τα στολίδια σας στο βίντεο που ακολουθεί.



Αγοράστε του γιορτινά αξεσουάρ ή κορμάκι

Εντάξει, δεν λέμε να το παρακάνετε, αλλά έστω ένα κορμάκι, ένα πουλοβεράκι ή ένα ζευγάρι καλτσάκια με χριστουγεννιάτικο θέμα αξίζει να το αγοράσετε. Είναι άλλωστε τα κατάλληλα props για τις χριστουγεννιάτικες φωτογραφίες που θα βγάλετε οικογενειακώς.

Βγάλτε πολλές φωτογραφίες

Οι φωτογραφίες από τα πρώτα του Χριστούγεννα είναι must στο φωτογραφικό άλμπουμ του μικρού σας. Δείτε εδώ ιδέες για ευφάνταστες φωτογραφίες που μπορείτε να βγάλετε.

prota xristougenna morou

Πηγή φωτογραφίας: instagram / korievendetti

Βάλτε χριστουγεννιάτικα τραγούδια

Τα μωρά απολαμβάνου τη μουσική και τι καλύτερο αυτήν την περίοδο από κλασικά χριστουγεννιάτικα τραγούδια που θα βάλουν και εσάς στο κλίμα των γιορτών; Επίσης, μην ξεχνάτε ότι η μουσική έχει πολλά οφέλη για τα παιδιά ακόμα και από την βρεφική τους ηλικία. Τα τραγούδια με τις ευχάριστες μελωδίες χαλαρώνουν και διασκεδάζουν τα βρέφη, ενώ τα στιχάκια που επαναλαμβάνονται τα βοηθούν να στην ανάπτυξη της ομιλίας τους μετέπειτα και την ανάπτυξη των λεκτικών των δεξιοτήτων.



Διαβάστε χριστουγεννιάτικα παραμύθια

Βρείτε παραμύθια κατάλληλα για την ηλικία του, απλά γραμμένα και με μικρές ιστορίες. Οι εικόνες αποτελούν ερεθίσματα και το μωρό τις περιεργάζεται και τις παρατηρεί. Σταδιακά αντιδρά σε αυτά που βλέπει και ακούει, ανεξάρτητα από το εάν τα καταλαβαίνει ή όχι. Τα οφέλη του διαβάσματος από τη βρεφική ακόμα ηλικία δε σταματούν εκεί. Σύμφωνα με έρευνες, τα παιδιά που εξοικειώνονται με το διάβασμα από τη βρεφική τους ακόμα ηλικία, έχουν πιο πλούσιο λεξιλόγιο μεγαλώνοντας και μεγαλύτερη άνεση στα μαθηματικά. Επίσης, μελέτες υποστηρίζουν ότι το διάβασμα στα μωρά είναι πολύ σημαντικό για την εκμάθηση της μητρικής γλώσσα και για την ανάπτυξη των λεκτικών δεξιοτήτων. Η περίοδος από τη γέννηση μέχρι και την ηλικία των 3 ετών θεωρείται, άλλωστε, καθοριστική για την ανάπτυξη του λόγου.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved