Η μαγική στιγμή που ένα μωρό γεννιέται - Υπέροχες φωτογραφίες τοκετού

  • Όταν ένα μωρό γεννιέται - Τα διαφορετικά στάδια του τοκετού
  • Οι μοναδικές στιγμές του τοκετού μέσα από τον φωτογραφικό φακό καταξιωμένων φωτογράφων
Η μαγική στιγμή που ένα μωρό γεννιέται - Υπέροχες φωτογραφίες τοκετού
Instagram / alessandracorveloni

Δεν υπάρχει πιο μαγική στιγμή από αυτήν που ένας άνθρωπος γεννιέται. Ο τοκετός είναι μία μοναδική εμπειρία με όποιον τρόπο και εάν γίνεται αυτός: με καισαρική, με φυσιολογικό τοκερό, στο μαιευτήριο, στο σπίτι. Τα συναισθήματα δυνατά και πρωτόγνωρά: συγκίνηση, τρυφερότητα, ανακούφιση, ένταση.

Τα τρία στάδια του τοκετού

Ο τοκετός μπορεί να διαρκέσει ώρες και χωρίζεται σε τρία στάδια. Περισσότερη ώρα συνήθως διατρκει το πρώτο στάδιο, το οποίο είναι το στάδιο της διαστολής. Η διαστολή οφείλεται στην ακολουθία συσπάσεων, που εκδηλώνονται ανά τακτικά χρονικά διαστήματα και με ολοένα αυξανόμενη διάρκεια, συχνότητα και ένταση. Οι συσπάσεις αυτές βοηθούν τον τράχηλο να αποκτήσει μικρότερο μήκος, να μαλακώσει και να διασταλεί ώστε να περάσει το κεφάλι του μωρού. Όσο προχωράει η διαδικασία του τοκετού τόσο πιο επώδυνες γίνονται οι συσπάσεις.

Το δεύτερο στάδιο είναι το στάδιο της εξώθησης. Σε αυτό το σημείο, η μητέρα σπρώχνει ακολουθώντας τον ρυθμό των συσπάσεων, ώστε να βοηθήσει το μωρό να βγεί. Το τρίτο και τελευταίο στάδιο είναι η υστεροτοκία. Σε αυτό το στάδειο η μητέρα αποβάλει του πλακούντα μετά από μία νέα ακολουθία συσπάσεων της μήτρας με μικρότερη όμως ένταση.

Οι μοναδικές στιγμές του τοκετού μέσα από φωτογραφίες

Πολλοί είναι οι γονείς που προσλαμβάνουν επαγγελματίες φωτογράφους για να απαθανατίσουν τις στιγμές της γέννας. Τα στιγμιότυπα αυτά είναι έτσι και αλλιώς συγκλονιστικά και οι φωογράφοι όμως καταφέρνουν να τα αναδείξουν με τρόπο μοναδικό.

Δείτε φωτογραφίες τοκετού στην gallery που ακολουθεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved