Κρήτη: Ο μικρός Νικόλας είναι 5 ετών, έχει IQ 140 και θέλει να δουλέψει στη Nasa

Ο Νικόλας Μακρυμανωλάκης από την Κρήτη είναι ένα παιδί ιδιοφυΐα. Ξέρει να διαβάζει και να γράφει αγγλικά, τoυ αρέσει η ανατομή και όνειρο ζωής του είναι να γίνει γιατρός στην Νasa. 

Κρήτη: Ο μικρός Νικόλας είναι 5 ετών, έχει IQ 140 και θέλει να δουλέψει στη Nasa
cretalive.com

Το πρώτο του βιβλίο του διάβασε σε ηλικία μόλις 3 ετών. Ο δείκτης νοημοσύνης του φτάνει το 140 και στον παιδικό σταθμό πηγαίνει σε τάξη με μεγαλύτερα παιδιά.

Ο μικρός Νικόλας Μακρυμανωλάκης είναι αυτό που λέμε παιδί-θαύμα. Σήμερα είναι πέντε ετών, ξέρει να διαβάζει και να γράφει ελληνικά και αγγλικά, λατρεύει τα βιβλία αστρονομίας και ανατομίας και όταν μεγαλώσει θέλει να γίνει αστροναύτης ή γιατρός στη Nasa.

Το 5χρονο αγόρι ήταν ήδη μπροστά από την ηλικία του στην ηλικία των έξι μηνών. Τότε οι γονείς του, Μανώλης Μακρυμανωλάκης και Ρόζα Πολυτάρχου, θεώρησαν ότι η ανάπτυξή του ήταν στα πλαίσια του φυσιολογικού. Σε ηλικία δύο ετών, ο μικρός Νικόλας άρχισε να σχηματίζει γράμματα σε έναν μαγνητικό πίνακα και ήδη ήξερε να λέει την ελληνική και αγγλική αλφαβήτα, αλλά και να μετράει.

Έναν χρόνο πριν, το ιδιαίτερα ανεπτυγμένο γνωστικό επίπεδο του μικρού αγοριού διέκρινε και η νηπιαγωγός του η οποία πρότεινε στους γονείς του να επισκεφτούν έναν αναπτυξιολόγο. Το αγοράκι έχει δίψα για μάθηση, όπως τους είπαν, δεν πρέπει όμως να χάσει την παιδικότητά του.

«Η "γραμμή" που ακολουθούμε είναι να του φερόμαστε φυσιολογικά και να καταλάβει πως οι γνώσεις και αντίληψη που έχει είναι φυσιολογικές και όχι κάτι που πρέπει να υπερηφανεύεται και να επιδεικνύει με όσους συναναστρέφεται καθώς όλα τα παιδιά έχουνε ένα ανάλογο χάρισμα στον αθλητισμό, τη ζωγραφική κ.λ.π.» αναφέρει ο πατέρας του μικρού Νικόλα στο cretalive.com.

nikolas makrumanwlakis paidi thauma 3

Πηγή φωτογραφίας: cretalive.com

Οι δύο γονείς θέλουν το παιδί τους να αξιοποιήσει το χάρισμα που έχει και παράλληλα να ζήσει μία φυσιολογική ζωή. Μέσα από τον διάλογο τον παροτρύνουν και τον ωθούν να κάνει τις επιλογές του, να αποφασίσει εκείνος τι θέλει να μάθει, ανεξάρτητα από το έαν αυτό θεωρείται κατάλληλο για μεγαλύτερα ή μικρότερα παιδιά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι το καλοκαίρι ο πεντράχρονος τους ζήτησε να ξεκινήσει φροντιστήριο αγγλικών και όπως αναφέρουν οι δύο γονείς, αυτό δε σημαίνει ότι έχουν την απαίτηση να πάρει το Proficiency στην ηλικία των 12 ετών.

Το αγοράκι που έχει έφεση στα γράμματα και φωτογραφική μνήμη, σύμφωνα με τη μητέρα του, σήμερα αναγνωρίζει τις σημαίες όλων των ελληνικών κρατών, είναι καλός στην ορθογραφία σε αγγλικά και ελληνικά και γνωρίζει λεπτομερώς το ηλιακό σύστημα και την ανατομία του ανθρώπινου σώματος.

nikolas makrumanwlakis paidi thauma 4

Πηγή φωτογραφίας: cretalive.com

Επόμενος στόχος μέχρι στιγμής να μάθει ακόμα περισσότερες γλώσσες. Όσον αφορά το μέλλον του, οι δύο γονείς μίλησαν στο cretalive.com για τους προβληματισμούς τους σχετικά με τα μαθησιακά πρότυπα και την οριζόντια μάθηση που επικρατεί στο εκπαιδευτικό μας σύστημα. Κύριο μέλημά τους στην παρούσα φάση είναι το παιδί τους να απολαύσει την ηλικία του, ωστόσο δεν γνωρίζουν αν το ενδιαφέρον που παρουσιάζει μέχρι σήμερα ο Νικόλας σε κάτι που ο ίδιος ήδη γνωρίζει, θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια.

Το εξωτερικό, πάντως, είναι μία από τις επιλογές που έχουν κατά νου καθώς μέχρι σήμερα τα μοναδικά project που πραγματικά δείχνουν να προσαρμόζονται στις εκάστοτε «ιδιαιτερότητες» των παιδιών και όχι το αντίστροφο, προέρχονται από εκεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved