Δίδυμα: Μαζί από την πρώτη στιγμή, από το πρώτο λεπτό – Υπέροχες φωτογραφίες

  • Έξι πράγματα που δε γνωρίζατε για τα δίδυμα
  • Φωτογράφος φωτογραφίζει νεογέννητα δίδυμα και οι φωτογραφίες της είναι απλά μοναδικές.
Δίδυμα: Μαζί από την πρώτη στιγμή, από το πρώτο λεπτό – Υπέροχες φωτογραφίες
Instagram / tinyposers

Τα τελευταία χρόνια οι γεννήσεις των διδύμων έχουν αυξηθεί κατακόρυφα. Σε αυτό συντελούν οι μέθοδοι υποβοηθούμενης παραγωγής και τα προγράμματα εξωσωματικής γονιμοποίησης. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, υπολογίζεται ότι γεννούνται 1,6 εκατομμύρια δίδυμα στον κόσμο κάθε χρόνο και ότι τα ποσοστά γεννήσεων διδύμων έχουν αυξηθεί κατά ένα τρίτο σε σχέση με παλαιότερα.

Πιο συγκεκριμένα, οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή δημογραφίας Κρίστιαν Μόντεν του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, ανέλυσαν στοιχεία για 165 χώρες που καλύπτουν το 99% του παγκόσμιου πληθυσμού. Η αύξηση διδύμων μετά τη δεκαετία του 1980 εκτιμάται σε 71% στη Βόρεια Αμερική, 60% στην Ευρώπη και 32% στην Ασία.

5+1 πράγματα που δε γνωρίζατε για τα δίδυμα

Τα δίδυμα γεννιούνται μαζί, μεγαλώνουν μαζί, μοιράζονται κοινές εμπειρίες και βιώματα. Έχουν ένα πολύ ιδιαίτερο και μοναδικό δέσιμο, μία σχέση που χτίζεται σιγά σιγά ήδη από το διάστημα που βρίσκονται μέσα στη μήτρα. Πιθανά γνωρίζετε για αυτή τη σύνδεση μεταξύ διδύμων που μερικές φορές είναι και εξωπραγματικά εντυπωσιακή. Ωστόσο τα δίδυμα έχουν μερικά ακόμα ενδιαφέρονα χαρακτηριστικά τα οποία αξίζει να δούμε.

  • Τα μονοζυγωτικά δίδυμα μπορεί να μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό έχουν όμως διαφορετικά δακτυλικά αποτυπώματα, όπως και ο κάθε άνθρωπος και μπορεί να αναπτύξουν διαφορετικές ασθένειες.
  • Η επικοινωνία των διδύμων ξεκινά ήδη από το περιβάλλον της μήτρας, στην 14η εβδομάδα εγκυμοσύνης.
  • Οι γονείς διζυγωτικών διδύμων έχουν περισσότερες πιθανότητες να αποκτήσουν ξανά δίδυμα σε επόμενη κύηση.
  • Έρευνες αναφέρουν ότι οι μαμάδες διδύμων ζουν περισσότερα χρόνια.
  • Το 40% των διδύμων εφευρίσκουν τη δική τους γλώσσα.
  • Τα δίδυμα μπορεί να έχουν διαφορετικό χρώμα δέρματος ή ακόμα και διαφορετικούς μπαμπάδες

Φωτογράφος απαθανατίζει νεογέννητα δίδυμα - Υπέροχες φωτοργαφίες

Η Kristina Mack είναι επαγγελματίας φωτογράφος και τα τελευταία χρόνια φωτογραφίζει σχεδόν αποκλειστικά νεογέννητα και νέους γονείς. Προτιμά να τραβά φωτογραφίες πορτρέτων και εστιάζει στα συναισθήματα και τις εκφράσεις. Αυτός είναι και ο λόγος που οι φωτογραφίες της ξεχωρίζουν. Σπάνια χρησιμοποιεί σκηνικά ή κουστούμια και οι φωτογραφίες της αναδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο το ίδιο το μοντέλο.


https://www.instagram.com/p/CMzzthiHGH4/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Η καλλιτέχνης δημοσιεύει πολλές από τις φωτογραφίες της στον επαγγελματικό της προφίλ στο Instagram και από αυτές που ξεχωρίζουν είναι οι φωτογραφίες διδύμων. Η Kristina απαθανατίζει διδυμάκια μόλις λίγων ημερών που είναι μαζί από την πρώτη στιγμή.

Πηγή πληροφοριών: dailysabah.com / twins.org.au

Δείτε ακόμα περισσότερες φωτογραφίες στην gallery που ακολουθεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved