Δέκα φράσεις που λένε συχνά τα παιδιά στους γονείς τους

  • Δέκα φράσεις που λένε συχνά τα παιδιά στους γονείς τους
  • Ποιες φράσεις ακούνε καθημερινά οι γονείς από τα παιδιά τους
Δέκα φράσεις που λένε συχνά τα παιδιά στους γονείς τους

Τα παιδιά μπορεί να σας εκπλήξουν με αυτά που λένε καθημερινά. Δεν είναι μόνο το ύφος τους, που ενδεχομένως να σας αιφνιδιάσει, αλλά και ο τρόπος τους.

Οι δε φράσεις που χρησιμοποιούν, ανεξάρτητα από το φύλο, είναι κοινές για όλα τα παιδιά. Είμαστε σίγουροι ότι μερικές από αυτές θα τις έχετε ακούσει κι εσείς ( αν δεν τις έχετε πει και ίδιοι όταν ήσασταν στην ηλικία τους) .

Απολαύστε τις δέκα πιο χαρακτηριστικές φράσεις που λένε συχνά τα παιδιά στους γονείς τους

Γιατί;

Το ερώτημα «γιατί;» είναι μια λέξη που κάθε μικρό λέει τουλάχιστον μία φορά ... αν όχι 10 χιλιάδες φορές! Αν και σε ορισμένες περιπτώσεις είναι αρκετά επίμονο, η αλήθεια είναι ότι τα παιδιά πρέπει να μάθουν για όλα όσα τα περιβάλλουν.

fraseis pou lene ta paidia stous goneis1

Βαριέμαι

Ακόμα κι αν παίζουν με τα νέα τους παιχνίδια και περνούν υπέροχα, το «βαριέμαι» είναι πάντα μέρος του ρεπερτορίου ενός παιδιού. Η ενέργεια των παιδιών είναι τεράστια επομένως θέλουν να κάνουν συνεχώς νέα πράγματα.

Πρέπει πάντα να τα κάνω όλα μόνος μου

Τα μικρά μιμούνται τέλεια κάθε μια από τις συμπεριφορές που βλέπουν στους γονείς τους, ακόμη και όταν παραπονιούνται ότι κάνουν τα πάντα μόνοι τους και ότι δεν έχουν ποτέ βοήθεια. Επομένως, μην εκπλαγείτε εάν, αφού τους πείτε να στρώσουν το τραπέζι, να μαζέψουν τα παιχνίδια τους ή να κάνουν άλλες εργασίες κατάλληλες για την ηλικία τους , επαναλάβουν αυτή τη φράση.

Δεν ήμουν εγώ

Σύμφωνα με την έρευνα του Institute of Child Study , υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους ένα παιδί λέει ψέματα:

  • Η ανάγκη να γίνει αποδεκτό στον κύκλο των φίλων του
  • Η έλλειψη αυτοεκτίμησης
  • Ο στόχος να κρύψει κάτι κακό που έχει κάνει ή που θεωρεί ότι είναι λάθος ή ενοχλητικό.

Το «δεν ήμουν εγώ» αντικατοπτρίζει το φόβο της τιμωρίας ή την έλλειψη εμπιστοσύνης προς τους γονείς .

Ακόμα εδώ είμαστε;

Είναι μάλλον απίθανο να πάτε ένα ταξίδι με αυτοκίνητο και να μην ακούσετε αυτή τη φράση ξανά και ξανά από το παιδί σας. Ακόμα κι αν απασχολείται μέσα στο αυτοκίνητο η ερώτηση αυτή θα τεθεί ουκ ολίγες φορές μέχρι να φτάσετε στον τελικό σας προορισμό.

Πεινάω

Αυτή η λέξη αντηχεί στα αυτιά σας όλη την ώρα που είναι το παιδί σας στο σπίτι. Ακόμα κι αν έχει φάει, μετά από μία ώρα ( ίσως και λιγότερο), ζητά ξανά κάτι για φαγητό.

fraseis pou lene ta paidia stous goneis2

Δεν μου αρέσουν τα λαχανικά

Τα περισσότερα παιδιά έχουν μια άρνηση για τα λαχανικά και τα φρούτα. Ωστόσο, είναι σημαντικό να μην εγκαταλείψετε την προσπάθεια και να φροντίσετε το παιδί σας να αποκτήσει σωστές διατροφικές συνήθειες από νωρίς .

Δεν θέλω να πάω σχολείο

Εντάξει, μπορεί να μην είναι από τις φράσεις που λένε κάθε μέρα τα παιδιά, τις ακούτε όμως σίγουρα αρκετά συχνά. Θα πρέπει ωστόσο να ανησυχήσετε αν τα παιδί σας επαναλαμβάνει συνεχώς αυτή τη φράση και θα πρέπει να αναζητήσετε τα πιθανά αίτια της άρνησής του.

Όταν μεγαλώσω θα …

Τα μικρά παιδιά θέλουν να μεγαλώσουν το συντομότερο δυνατό. Πολλές φορές δεν χάνουν την ευκαιρία να δηλώνουν τι θα κάνουν όταν μεγαλώσουν και κυρίως όταν δεν θα είναι υπό τον έλεγχό σας.

Κοίτα, μαμά!

Πόσο περήφανα είναι τα παιδιά όταν τελειώνουν οποιοδήποτε έργο και τρέχουν να το δείξουν στη μαμά (και τον μπαμπά!) Εξ ου και αυτή η δήλωση που σας κάνει να λιώνετε κάθε φορά που την ακούτε.

Πηγή: youaremom.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved