Μωράκι προσπαθεί να πιάσει τα κάγκελα του μπαλκονιού και η γάτα το αποτρέπει

Μωράκι προσπαθεί να πιάσει τα κάγκελα του μπαλκονιού και η γάτα το αποτρέπει

Το διαδίκτυο είναι γεμάτο με βίντεο που αναδεικνύουν τον στενό δεσμό αγάπης μεταξύ των κατοικίδιων ζώων και των παιδιών.

Ειδικά σε ότι αφορά τις γάτες η σχέση τους με τα παιδιά είναι στενή και το γνωρίζουν από πρώτο χέρι όσοι έχουν επιλέξει τη γάτα ως κατοικίδιο.

Είναι δοτική, εκφράζει τα συναισθήματά της και μπορεί να μην είναι στο παιγνίδι τόσο εκδηλωτική όσο ένας σκύλος (αφού πρώτα ζυγίζει τα πράγματα), όμως, είναι ιδιαίτερα αστεία, ενίοτε γκαφατζού, επιτρέπει να την χαϊδέψεις με τις ώρες ( όταν έχει διάθεση), ενώ όταν χρειαστεί θα γίνει και προστατευτική.

Όπως σε αυτό το βίντεο που θα δείτε, το οποίο έγινε viral εξαιτίας της αντίδρασης της γάτας. Την χαρακτηρίζουν μάλιστα ως «φύλακα άγγελο», καθώς προστατεύει ένα μικρό παιδί που θέλει να πιάσει τα κάγκελα του μπαλκονιού.

Το βίντεο που κοινοποιήθηκε αρχικά στο Reddit, δείχνει τη γάτα να εμποδίζει το μωρό κάθε φορά που προσπαθεί να πιαστεί από το κιγκλίδωμα. Δεν εγκαταλείπει την προσπάθεια ούτε όταν το παιδάκι απομακρύνεται από κοντά της θεωρώντας ότι θα μπορεί να ξαναδοκιμάσει …

Η γάτα είναι συνεχώς δίπλα του, εμποδίζοντας με το πόδι και το σώμα της το παιδί να πιάσει το κάγκελο.



Λόγοι που θα σας πείσουν να υιοθετήσετε ένα γατάκι

Μελέτες έχουν δείξει ότι η κατοχή γάτας στο σπίτι κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους της ζωής του μωρού μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση του ανοσοποιητικού συστήματος του βρέφους, στη μείωση του αριθμού των αναπνευστικών λοιμώξεων και του κρυολογήματος και στην προστασία από την ανάπτυξη αλλεργιών και άσθματος αργότερα στη ζωή του. Ωφελούν όμως με την παρουσία τους το παιδί και με άλλους τρόπους, όπως:

Διδάσκουν υπευθυνότητα

Η φροντίδα των ζώων είναι μια όμορφη «δουλειά» για τα μικρά παιδιά. Δημιουργήστε πρόγραμμα που θα του θυμίζει το καθημερινά τι πρέπει να κάνει: τάισμα γάτας, γεμάτο το μπολ με το νερό κ.λ.π.

Ηρεμούν το παιδί

Αν έχετε ένα αγχώδες παιδί που στρεσάρεται εύκολα και απασχολούν το μικρό του μυαλουδάκι πολλά πράγματα, η φροντίδα και το παιχνίδι με μια γάτα θα το βοηθήσει να ηρεμίσει και να χαλαρώσει.

Είναι αστείες, χνουδωτές, παιχνιδιάρες και αγαπησιάρες

Οι γάτες είναι ήσυχες και λατρεύουν τον ύπνο. Δεν χρειάζονται βόλτα, ενώ μια μικρή μπαλίτσα ή ένα μικρό άλλο παιχνίδι τις κάνει να παίζουν με τις ώρες.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved