Μωρά φωτογραφίζονται λίγο μετά τη γέννησή τους – Δέκα υπέροχα πορτρέτα

Οι φωτογραφίες αυτών των νεογέννητων είναι μοναδικές.

Μωρά φωτογραφίζονται λίγο μετά τη γέννησή τους – Δέκα υπέροχα πορτρέτα
Instagram @tailsandwingsphoto

Το προφίλ στο Instagram Tails and Wings Photo είναι γεμάτο με φωτογραφίες γονέων και παιδιών κάθε ηλικίας. Δημιουργός του και πίσω από αυτές τις υπέροχες λήψεις κρύβεται μία επαγγελματίας φωτογράφος και μέλλουσα μητέρα.

Η καλλιτέχνης δεν απαθανατίζει μόνο τους πελάτες της, αλλά και στιγμιότυπα από τη δική της εγκυμοσύνη, όπως το παρακάτω.

fotografies neogennita portreta 1

Από τις φωτογραφίες της που ξεχωρίζουν είναι αυτές με λίγων ημερών μωρά. Οι φωτογραφίες είναι πολύ κοντινές και εστιάζουν στα πρόσωπα και στις εκφράσεις τους. Άλλα είναι πιο σοβαρά, άλλα κοιτάνε με απορία και άλλα χαμογελούν γλυκά. Στην πραγματικότητα βέβαια, στην ηλικία αυτή οι εκφράσεις των νεογέννητων είναι πιο πολύ αντανακλαστικές, παρά τρόπος να εκφράσουν συναισθήματα.

fotografies neogennita portreta 8

Πότε χαμογελάει το μωρό πραγματικά;

Τα μωρά, σύμφωνα με τον παιδίατρο Mark Gettleman, ιδρυτή του κέντρου Goofy Gettwell Pediatrics στην Αριζόνα, μπορεί να χαμογελούν ενώ βρίσκονται ακόμα μέσα στη μήτρα.

Tο χαμόγελο παρατηρείται αρχικά στα βρέφη κατά τη διάρκεια του ύπνου. Ενώ το μωρό κοιμάται ήσυχα, το βλέπουμε να χαμογελά κι αναρωτιόμαστε τι μπορεί να βλέπει αυτό το μικρό πλασματάκι και να το κάνει να χαμογελά. Όπως όμως εξηγεί ο δρ Mark Gettleman πρόκειται για αυθόρμητο χαμόγελο κι όχι εσκεμμένο ως αντίδραση σε κάτι που άκουσε ή είδε.

Το χαμόγελο του μωρού αλλάζει, από τον δεύτερο ως τον τέταρτο μήνα, γίνεται εκούσιο και μπορεί να έχει μεγαλύτερη διάρκεια. Δεν αποτελεί όμως πραγματικά κοινωνική συμπεριφορά, γιατί δεν ανταποκρίνεται στο δικό σας χαμόγελο. Μετά τον τέταρτο ή έκτο μήνα, το βρέφος μπορεί να διακρίνει τα ανθρώπινα πρόσωπα και έτσι το χαμόγελο γίνεται επιλεκτικό. Το μωρό χαμογελάει μόνο σε ορισμένα πρόσωπα, και κυρίως στη μητέρα του και σε άτομα που τα γνωρίζει από την καθημερινότητα του.

fotografies neogennita portreta 2

Σε κάθε περίπτωση, οι φωτογραφίες του @tailsandwingsphoto είναι πραγματικά υπέροχες και αξίζει να τους ρίξετε κι εσείς μία ματιά. Απολαύστε μερικές ακόμα στην gallery που ακολουθεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved