Επιστροφή στα θρανία: Πώς θα βρεις την κατάλληλη σχολική τσάντα για το μικρό σου με λίγα κλικ

Back to school! Αυτό είναι το σύνθημα της περιόδου και φέτος, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, το εννοούμε με την πιο θετική διάθεση, μαμάδες και παιδιά!

Επιστροφή στα θρανία: Πώς θα βρεις την κατάλληλη σχολική τσάντα για το μικρό σου με λίγα κλικ

Σχολικές τσάντες και σχολικά είδη έχουν την «τιμητική» τους γιατί το σχολείο μας έλειψε, το αποζητήσαμε και τώρα, που ξεκινάει και πάλι θέλουμε να το υποδεχτούμε όσο καλύτερα γίνεται, δηλαδή με κέφι και πλήρως προετοιμασμένοι, οικογενειακώς.

Ο Σεπτέμβριος, άλλωστε, είναι ο κατεξοχήν μήνας για καινούρια ξεκινήματα, είναι η εποχή που μαζί με τα παιδάκια μας διαλέγουμε ενθουσιασμένοι την καινούρια σχολική τσάντα, σχολικά είδη με μονόκερους ή σχολικά είδη με δεινόσαυρους, κασετίνες και τετράδια, τσαντάκια φαγητού και παγούρια και ό,τι άλλο χρειάζονται τα μικρά μας για τη νέα τους σχολική χρονιά. Επιστρέφουμε κι εμείς οι ίδιες για λίγο στο σχολείο και αισθανόμαστε να μας πλημμυρίζει το «ξανά στα θρανία» συναίσθημα -η αγαπημένη μας κασετίνα με το ουράνιο τόξο, η λατρεμένη μας «διπλανή» που έφευγε για διακοπές στο χωριό και κάναμε τρεις μήνες να την ξαναδούμε, αυτή η αίσθηση οικειότητας που νιώθαμε πάντα επιστρέφοντας στο σχολείο μας.

via GIPHY

Και μετά τις αγορές μας, με τα χέρια μας γεμάτα, γυρνάμε στο σπίτι, τα τακτοποιούμε σε περίοπτη θέση και περιμένουμε να ανοίξουν τα σχολεία για να τα χαρούμε -και για να συμπληρώσουμε όσα ακόμα θα χρειαστούμε για να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις της νέας σχολικής χρονιάς. Είτε είναι το προνήπιο και το νήπιο, είτε η Πέμπτη και η Έκτη Δημοτικού, είτε το Γυμνάσιο ή το Λύκειο -όπου ο ρόλος της μαμάς περιορίζεται αρκετά: Η λαχτάρα και η χαρά των καινούριων σχολικών ειδών είναι η ίδια και… μεγαλύτερη κάθε φορά!

public tsanta 2021 2

Σχολική τσάντα για να ξεκινήσουμε με τον καλύτερο τρόπο

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως το «Α και το Ω» μιας πετυχημένης αρχής της σχολικής χρονιάς είναι η επιλογή σχολικής τσάντας. Θα συνοδεύει το παιδάκι μας κάθε μέρα στο σχολείο, θα τη δείχνει χαρούμενο στους φίλους του, θα νιώθει πως έχει μαζί του έναν δικό του, προσωπικό «φίλο» και ουσιαστικά, είναι το πρώτο σπουδαίο του απόκτημα, πέρα, ίσως, από τα παιχνίδια του. Αξίζει λοιπόν να επενδύσουμε πρώτα από όλα χρόνο στην επιλογή της κατάλληλης σχολικής τσάντας, φροντίζοντας να πληροί κάποια σημαντικά κριτήρια.

public tsanta 2021 3

Η σχολική τσάντα του παιδιού, λοιπόν, θα πρέπει να:

  1. Είναι κατάλληλη για την ηλικία του
  2. Είναι κατάλληλη για τις απαιτήσεις του σχολείου
  3. Να αρέσει στο παιδί

Μια επίσκεψη σε ένα κατάστημα Public ή ηλεκτρονικά, στο Public.gr είναι ό,τι χρειάζεται να κάνουμε για να έχουμε μια τεράστια ποικιλία από σχολικές τσάντες, ώστε να διαλέξουμε εκείνη που ικανοποιεί τις τρεις «ικανές και αναγκαίες» συνθήκες. Ποιοτικές σχολικές τσάντες πλάτης ή τρόλεϋ, επώνυμες σειρές με τους αγαπημένους ήρωες των παιδιών, αλλά και τα μοναδικά σχέδια Coolbee που βρίσκουμε μόνο στα Public και δεν ξέρουμε ποιο να διαλέξουμε!

public tsanta 2021 4

Σχολικά είδη ή αλλιώς, ο τέλειος «λαβύρινθος» για κάθε μαμά!

Συνήθως «σετάκι» με τη σχολική τσάντα πηγαίνει η αντίστοιχη κασετίνα, η τσάντα φαγητού, ίσως και το παγούρι. Το μεγάλο ερώτημα όμως είναι το… περιεχόμενο: Πώς θα εξοπλίσουμε τη σχολική τσάντα, ώστε να έχει το παιδάκι μας όλα όσα θα χρειαστεί, αναλόγως με την τάξη του και το σχολείο του; Πόσα και τι είδους τετράδια; Χάρακες, όργανα, μπογιές, γόμες, πλαστελίνες ή και βοηθήματα; Και τι χρειάζεται για τις ξένες γλώσσες;

Φαίνεται, σε αυτή τη φάση, πως ένας πολύτιμος βοηθός για σχολικά είδη για αγόρια και κορίτσια θα ήταν πολύ χρήσιμος, ώστε να μας οδηγήσει στη «λύση» αυτής της «εξίσωσης». Αυτό ακριβώς αναλαμβάνει να κάνει το νέο online εργαλείο των Public, που με δύο κλικ μας βγάζει από τον «λαβύρινθο», πριν καν προλάβουμε να… χαθούμε. Αρκεί να μπούμε στο Public.gr, να επιλέξουμε το σχολείο και την τάξη του παιδιού μας και να μας εμφανίσει όλα τα σχολικά είδη που χρειαζόμαστε. Το μόνο που μένει, είναι να τα παραλάβουμε είτε από το κατάστημα είτε στο σπίτι.

public tsanta 2021 5

Μόνο και μόνο η έτοιμη λίστα χαρτοσχολικών είναι τεράστια βοήθεια για κάθε μαμά! Το κατάλληλο τετράδιο για την αντιγραφή και για τα μαθηματικά, οι ετικέτες, οι κόλλες και τα ψαλίδια, όλα έτοιμα και στην πόρτα μας με ένα «κλικ» -συν τα σχολικά βιβλία, αν χρειάζονται, τα κατάλληλα βοηθήματα και τα κατάλληλα βιβλία για την ξένη γλώσσα. Όλα εύκολα και απλούστατα.

Μάλιστα, πλέον έχουμε και την εξής διευκόλυνση: Μπορούμε να «ανεβάσουμε» εμείς τη σχολική μας λίστα και να αναλάβουν να μας την ετοιμάσουν οι άνθρωποι του Public.gr. Εμείς απλώς θα παραλάβουμε τον εξοπλισμό μας εύκολα, άμεσα, με ασφάλεια και ταχύτητα.

public tsanta 2021 6

Επιπλέον βέβαια, το ίδιο εύκολα και άμεσα επιλέγουμε και προμηθευόμαστε όλα όσα χρειαζόμαστε ή απλά, επιθυμούμε: Είδη γραφείου αλλά και έπιπλα γραφείου, τα απαραίτητα για την ατομική προστασία του παιδιού στο σχολείο, ημερολόγια και υλικά για την αρχειοθέτηση, σε όποιο θέμα μας αρέσει -σε εμάς και στο παιδάκι μας, κυρίως! Μαζί με όλα αυτά και τα απαραίτητα για κάθε σύγχρονο μαθητή και μαθήτρια προϊόντα τελευταίας τεχνολογίας, δηλαδή laptop ή σταθερούς υπολογιστές, εκτυπωτές και πολυμηχανήματα, οθόνες, ποντίκια, πληκτρολόγια, tablets και ό,τι άλλο φανταστούμε ή χρειαστούμε.

Η νέα σχολική χρονιά είναι γεμάτη προσμονή και γυρνάει κι εμάς τις μαμάδες στην εποχή που περιμέναμε με ανυπομονησία να ξαναγεμίσουμε την κασετίνα που αγαπήσαμε μικρές και κυρίως, να ξαναδούμε από κοντά τη διπλανή μας στο θρανίο, τους αγαπημένους φίλους που τα καλοκαίρια «χανόμασταν». Το σχολείο ξεκινά κι εμείς, θα ζήσουμε μαζί με τα παιδιά το «ξανά στα θρανία» συναίσθημα στο έπακρο, με πρώτο σταθμό τα σχολικά είδη από το Public!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved