Δίδυμες αδελφές ανέπτυξαν εφαρμογή για να βοηθήσουν άτομα με σκολίωση

Δεν είχαν προηγούμενη εμπειρία στη δημιουργία μιας εφαρμογής όμως με το πείσμα τους κατάφεραν να δημιουργήσουν τη δική τους.

 

Δίδυμες αδελφές ανέπτυξαν εφαρμογή για να βοηθήσουν άτομα με σκολίωση
φώτο:bracetrack.com

Οι δίδυμες Hadley και Delaney Robertson δημιούργησαν την εφαρμογή BraceTrack για να βοηθήσουν τα άτομα που χρησιμοποιούν κηδεμόνες σκολίωσης.

Οι αδελφές διαγνώστηκαν - και οι δύο - με σκολίωση σε ηλικία 12 ετών κατά τον ετήσιο check up. Σύμφωνα με την Αμερικανική Ένωση Νευροχειρουργών, η σκολίωση επηρεάζει το 2-3% του πληθυσμού ή περίπου 6 έως 9 εκατομμύρια άτομα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Μπορεί να αναπτυχθεί ήδη από τη βρεφική ηλικία, αλλά συνήθως ξεκινά μεταξύ 10 και 15 ετών.

Ενώ η σκολίωση της Delaney δεν απαιτούσε θεραπεία, η Hadley διαγνώστηκε με ιδιοπαθή σκολίωση και η καμπύλη της σπονδυλικής στήλης της ήταν μεγαλύτερη από 20 μοίρες. Οι γιατροί της έγραψαν ένα στήριγμα στην πλάτη που έπρεπε να φοριέται 18 ώρες.

«Το να φοράς έναν κηδεμόνα είναι λίγο τρομακτικό», δήλωσε η Hadley, στο Good Morning America. «Είναι κατασκευασμένος από σκληρό πλαστικό, οπότε είναι ζεστός όταν περπατάς καθημερινά και δεν βολεύει καθόλου στις δραστηριότητες ειδικά όταν αθλείσαι».

Ευτυχώς για την Hadley αν για τον οποιονδήποτε λόγο έπρεπε να βγάλει τον κηδεμόνα, θα μπορούσε να τον φορέσει επιπλέον ώρες μια άλλη μέρα για να αναπληρώσει τον χαμένο χρόνο. Η πραγματική δυσκολία ήταν να παρακολουθεί όχι μόνο αυτές τις ώρες, αλλά και την καθημερινή χρήση.

didimes

πηγή φωτογραφίας: bracetrack.com/brace-for-impact

«Ένα πράγμα που βρήκα πολύ δύσκολο ήταν να καταλάβω πώς να παρακολουθώ την ώρα που τον φορούσα. Χρησιμοποίησαν πολλούς τρόπους ενώ έψαξα και για μια εφαρμογή που θα μπορούσε να με βοηθήσει, αλλά δεν βρήκα, έτσι αποφασίσαμε με την αδελφή μου να αναπτύξουμε μία μόνες μας», εξηγεί η Hadley.

Ξεκίνησαν λοιπόν την έρευνα. Όπως εξήγησε η Delaney υπάρχει μια παρανόηση σχετικά με την ανάπτυξη εφαρμογών. « Πολύς κόσμος πιστεύει ότι πρέπει να γνωρίζεις αρκετά πράγματα με αυτό που θέλεις να κάνεις. Όμως, δεν γνωρίζαμε αρκετά για την σκολίωση πόσο μάλλον για το πώς να αναπτύξεις μια εφαρμογή. Απλώς ξεκινήσαμε τη διαδικασία κάνοντας πολλή έρευνα».

Στη συνέχεια συνεργάστηκαν με έναν προγραμματιστή εφαρμογών για να βεβαιωθούν ότι είχαν όλα όσα χρειάζονταν για να λειτουργεί η εφαρμογή τους σε όλες τις συσκευές.

Το BraceTrack έχει διάφορες λειτουργίες. Μπορεί να παρακολουθεί πόσο καιρό ένα άτομο φοράει τον κηδεμόνα καθημερινά καθώς και πόσες ώρες έχει στη διάθεσή του ο χρήστης αν πρέπει να τον αφαιρέσει.

Κρατά ακόμη ένα αρχείο καταγραφής της χρήσης του ενώ οι χρήστες έχουν επίσης τη δυνατότητα να δημιουργήσουν μια αναφορά με όλα τα δεδομένα που συλλέγει η εφαρμογή, την οποία μπορούν να αποθηκεύσουν και να στείλουν στο γιατρό τους.

Η Hadley και η Delaney ίδρυσαν επίσης το Brace for Impact τον Ιανουάριο του 2021, έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό με στόχο την χρηματοδότηση κηδεμόνα για παιδιά και οικογένειες που δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά την συγκεκριμένη αγορά.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved