Επτά τρόποι που το μωρό σας δείχνει την αγάπη του

Απλοί τρόποι με τους οποίους το μωρό εκφράζει την αγάπη του.

Επτά τρόποι που το μωρό σας δείχνει την αγάπη του
φώτο: Unsplash / Ana Tablas

Τα νεογέννητα δεν μπορούν να εκφράσουν με λόγια όσα αισθάνονται, το δείχνουν όμως με τον τρόπο τους.

Καθώς ο καιρός περνά και το μεταξύ σας δέσιμο γίνεται πιο ισχυρό θ’ αρχίσετε να αναγνωρίζετε τα σημάδια που μαρτυρούν την αγάπη του για εσάς.

Ας δούμε ποια είναι αυτά

Σας αναγνωρίζουν

«Μέσα σε λίγες εβδομάδες, τα μωρά μπορούν να αναγνωρίσουν τη μητέρα τους» , λέει η Alison Gopnik, Ph.D., συγγραφέας του The Philosophical Baby και καθηγήτρια ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Μπέρκλεϋ. Η μυρωδιά της είναι αυτή που το καθοδηγεί ειδικά αν το θηλάζει αποκλειστικά.

agaoi morou

Σας χαμογελούν ακόμη και για ένα δευτερόλεπτο

Πιθανόν να έχετε ακούσει ότι τα πρώτα χαμόγελα του μωρού δεν είναι πραγματικά. Όμως, πρόσφατη έρευνα δείχνει ότι το χαμόγελο ενός βρέφους σημαίνει πολύ περισσότερα. Μπορεί να αντικατοπτρίζει το δικό σας χαμόγελο ή να αποτελεί μια προσπάθεια να χτίσει ενστικτωδώς έναν δεσμό μαζί σας.

Σας κοιτάζουν επίμονα

Από τη γέννηση, ένα μωρό μπορεί να αναγνωρίσει τη φωνή και τη μυρωδιά της μητέρας του. Το επόμενο βήμα είναι να συνδέσει αυτούς τους ήχους και τις μυρωδιές με κάτι που μπορεί να δει.. Γι 'αυτό θα αρχίσει να μελετά το πρόσωπό σας σαν να προσπαθεί να το απομνημονεύσει.

Σας δίνουν πεταχτά φιλιά

Στην πραγματικότητα δεν θυμίζουν φιλιά, όμως είναι ο δικός τους τρόπος για να δείξουν την αγάπη τους. Έτσι, αυτά τα υγρά και απρόσμενα φιλιά σε διάφορα σημεία του προσώπου σας θα σας γεμίσουν χαρά και ευτυχία.

Αναπηδούν κάθε φορά που σας ακούνε

Ο τρόπος με τον οποίο το μωρό αντιδρά όταν σας βλέπει ή σας αντιλαμβάνεται μέσα στο χώρο είναι μοναδικός. Κουνάει χέρια- πόδια, δείχνοντας τη χαρά του κι αυτό είναι αναμφισβήτητα ένα σημάδι της βαθιάς προσκόλλησης που αναπτύσσεται μεταξύ σας.

moro deixnei agapi

Απλώνουν τα χέρια για αγκαλιά

Το γεγονός ότι το παιδί σας στρέφεται σε σας μόλις σας βλέπει σημαίνει ότι σας αγαπά και σας χρειάζεται.

Κλαίνε κάθε φορά που τα αφήνετε

Η αγκαλιά σας είναι το πιο ασφαλές μέρος για το μωρό σας. Κάθε φορά που το αφήνετε στην κούνια του ή το καρότσι η πρώτη του αντίδραση είναι να ξεσπάσει σε κλάματα.
Κι ενώ είναι δύσκολο να ακούτε το μωρό να κλαίει, γνωρίζετε ότι αυτά τα δάκρυα είναι ένα σαφές σημάδι αγάπης.

Πηγή: parents.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved