Πρέπει τα παιδιά να μελετούν το καλοκαίρι;

Είναι το καλοκαίρι μια καλή ευκαιρία για τα παιδιά να κάνουν επαναλήψεις και να διαβάσουν;

Πρέπει τα παιδιά να μελετούν το καλοκαίρι;

Το καλοκαίρι σηματοδοτεί για τα παιδιά μια μακρά περίοδο ξεκούρασης και χαλάρωσης, χωρίς σχολείο και εξωσχολικές δραστηριότητες.

Οι καλοκαιρινές διακοπές πρέπει να είναι συνώνυμο του να μην κάνεις τίποτα; Αναρωτιούνται πολλοί γονείς. Ή είναι καλύτερο να διατηρήσουν τα παιδιά μια ελάχιστη συνήθεια μελέτης έτσι ώστε το σοκ να μην είναι πολύ μεγάλο όταν επιστρέψουν τον Σεπτέμβριο;

Ξεκάθαρη απάντηση δεν υπάρχει. Εξαρτάται από τον κάθε παιδί ξεχωριστά και τις περιστάσεις, φυσικά.

Τι εννοούμε:

Μαθητές με κενά

Είναι σαφές ότι εκείνοι οι μαθητές που έχουν περάσει μεγαλύτερες δυσκολίες κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους και έχουν τελειώσει τη χρονιά με αρκετά κενά στα μαθήματα, πρέπει να βελτιώσουν την απόδοσή τους, ανεξάρτητα από το εάν πρέπει να εξεταστούν τον Σεπτέμβριο ή όχι.

diavasma to kalokairi

Για να μελετήσει το παιδί κατά τους καλοκαιρινούς μήνες θα πρέπει να έχει:

Ένα τακτικό πρόγραμμα: Χωρίς να είναι τόσο αυστηρό ή έντονο όσο κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους, το παιδί πρέπει να αφιερώνει τουλάχιστον 2 ώρες την ημέρα για μελέτη. Η καλύτερη επιλογή είναι νωρίς το πρωί - χωρίς να χρειάζεται να ξυπνήσει από το άγριο χάραμα - έτσι ώστε να τελειώσει νωρίς και να περάσει την υπόλοιπη μέρα κάνοντας ό, τι θέλει.

Μια λίστα με όλα όσα πρέπει να μελετήσει: Σε ποια μαθήματα δυσκολεύεται; Σε ποιους τομείς πρέπει να ζητήσει βοήθεια; Γνωρίζοντας τι πρέπει να διαβάσει και σε ποια μαθήματα έχει κενά, θα μπορεί να πετύχει πιο εύκολα το στόχο του.

Ανταμοιβές για την προσπάθεια: Εάν το παιδί σας ακολουθεί το πρόγραμμα μελέτης, θα πρέπει να λαμβάνει μικρές ανταμοιβές για αυτό: αφήστε το να παίξει βιντεοπαιχνίδια, να βγει με έναν φίλο , κ.ο.κ.

diavasma to kalokairi

Μαθητές χωρίς κενά

Τα παιδιά που είναι καλοί μαθητές πρέπει να λάβουν την ανταμοιβή τους, με τη μορφή του ελεύθερου χρόνου. Ωστόσο, πρέπει να τα ενθαρρύνετε να συνεχίσουν να μαθαίνουν, με τρόπους όπως:

Διαβάζοντας: Είναι μια βασική συνήθεια που πρέπει να ενσταλάξετε στα παιδιά. Το καλοκαίρι είναι η ιδανική περίοδος για να διαβάσου εξωσχολικά βιβλία ή κόμικς αν τους αρέσουν περισσότερο.

Πηγαίνοντας εκδρομές: Είτε στην εξοχή, στην πόλη ή σε οποιονδήποτε προορισμό, το ταξίδι είναι πάντα πηγή μάθησης. Δεν χρειάζεται να είναι ένα ακριβό ταξίδι: οποιαδήποτε εκδρομή μπορείτε να κάνετε σε μια κοντινή πόλη μπορεί να είναι μια εμπειρία γνώσης.

Μαθαίνοντας νέα πράγματα: Ενθαρρύνετε το παιδί σας να εκμεταλλευτεί τον ελεύθερο χρόνο του το καλοκαίρι για να μάθει να μαγειρεύει, να κατασκευάζει ένα μοντέλο αεροπλάνου , να καθαρίσει το δωμάτιό του. Κάθε τι που μπορεί να τους ενδιαφέρει, που μπορούν να σχεδιάσουν και να εκτελέσουν από την αρχή μέχρι το τέλος. Αυτό θα τους δώσει μεγάλη ικανοποίηση , ενισχύοντας την αυτοπεποίθησή τους.

Πηγή: crissh2020.eu

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved