Πρέπει το παιδί να έχει σταθερό πρόγραμμα ύπνου το καλοκαίρι;

Πόσες ώρες πρέπει να κοιμάται το παιδί κατά τους καλοκαιρινούς μήνες;

Πρέπει το παιδί να έχει σταθερό πρόγραμμα ύπνου το καλοκαίρι;

Το καλοκαίρι τα παιδιά δεν θέλουν να έχουν πρόγραμμα γι΄αυτό και αρκετοί γονείς, φροντίζουν να είναι πιο ελαστικοί. Ακόμα και με τον ύπνο των παιδιών.

Έτσι, κοιμούνται πιο αργά ή ξυπνούν το μεσημέρι ( συνήθως οι έφηβοι).

Ωστόσο, φαίνεται ότι οι ειδικοί έχουν άλλη άποψη, τονίζοντας ότι τα παιδιά πρέπει να έχουν μια ρουτίνα ύπνου ακόμη και κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Γιατί έχει σημασία ένα σταθερό πρόγραμμα ύπνου κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού

Η συνέπεια είναι καθοριστικής σημασίας για τη θέσπιση ενός αποτελεσματικού καλοκαιρινού ύπνου για τα παιδιά καθώς τα βοηθά να κοιμούνται πιο εύκολα αλλά και καλύτερα. Ο επαρκής ύπνος συμβάλλει επίσης στην σωστή και υγιή ανάπτυξη των παιδιών.

Μελέτες έχουν δείξει ότι ένα συνεπές πρόγραμμα ύπνου μπορεί να βοηθήσει τα παιδιά να λειτουργούν καλύτερα και να έχουν καλύτερη συμπεριφορά. Ένα άστατο πρόγραμμα ύπνου, από την άλλη , μπορεί να διαταράξει τους κιρκαδικούς ρυθμούς και να προκαλέσει σημαντικά προβλήματα συμπεριφοράς.

kalokairi paidi koimatai

Καθιέρωση νέας ώρας ύπνου

Μπορεί να είναι δύσκολο να κοιμηθούν τα παιδιά νωρίς , ειδικά τώρα το καλοκαίρι, γι΄αυτό πρέπει να ορίσετε μια νέα ώρα την οποία και θα τηρεί. Φροντίστε να μη έχει τεράστια απόκλιση με την προηγούμενη ώρα που είχατε βάλει ως όριο ώστε το φθινόπωρο η μετάβαση να είναι εύκολη.

Πόσο ύπνο χρειάζεται το παιδί

Προσπαθήστε να είστε συνεπείς με την ώρα ύπνου του παιδιού . Βεβαιωθείτε επίσης ότι κοιμάται αρκετά ώστε να ξεκουράζεται.

Δείτε πόσο ύπνο χρειάζεται ένα παιδί ανάλογα με την ηλικία του, σύμφωνα με το Εθνικό Ίδρυμα Ύπνου

  • Τα νεογέννητα (0-3 μήνες) χρειάζονται 14-17 ώρες
  • Τα βρέφη (4-11) μήνες χρειάζονται 12-15 ώρες
  • Τα μικρά παιδιά (1-2 ετών) χρειάζονται 11-14 ώρες
  • Τα παιδιά προσχολικής ηλικίας (3-5 ετών) χρειάζονται 10-13 ώρες
  • Τα παιδιά σχολικής ηλικίας (6-13 ετών) χρειάζονται 9 έως 11 ώρες ύπνου
  • Οι έφηβοι (14-17 ετών) χρειάζονται 8 έως 10 ώρες ύπνου
  • Οι νεότεροι ενήλικες (18-25 ετών) χρειάζονται 7 έως 9 ώρες ύπνου
mwro upnos

Καθιερώστε μια ρουτίνα πριν από τον ύπνο

Δημιουργήστε μια ρουτίνα για να βοηθήσετε τα παιδιά σας να χαλαρώσουν και να ετοιμαστούν για ύπνο. Ένα ντους ή μπάνιο, ακολουθούμενο από βούρτσισμα των δοντιών και μετά με μια ιστορία ύπνου είναι μια απλή και χαλαρωτική ρουτίνα για τα μικρά παιδιά.

Αποφύγετε την έκθεση των παιδιών σε οθόνες πριν από τον ύπνο, καθώς έχει αποδειχθεί ότι το φως από τις οθόνες αναστέλλει την παραγωγή μελατονίνης.

Εάν παρατηρήσετε ότι το παιδί σας κοιμάται καθ 'όλη τη διάρκεια της ημέρας, δυσκολεύεται να κοιμηθεί, ή είναι συχνά αναστατωμένο όταν ξυπνάει, μιλήστε με τον παιδίατρό σας.

Πηγή: mana.md

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved