Ποιους κινδύνους κρύβει το καλοκαίρι για τα παιδιά;

Τι πρέπει να προσέξετε το καλοκαίρι όσον αφορά την υγεία και ασφάλεια των παιδιών;

Ποιους κινδύνους κρύβει το καλοκαίρι για τα παιδιά;

Δεν χωράει αμφιβολία ότι το καλοκαίρι είναι η αγαπημένη εποχή των παιδιών. Οι καλοκαιρινές διακοπές περιλαμβάνουν ατελείωτες ώρες παιχνιδιού, μπάνια στη θάλασσα, παγωτά. Κοινώς, ξεγνοιασιά και διασκέδαση.

Ωστόσο, το καλοκαίρι ελλοχεύει και αρκετούς κινδύνους για την υγεία και ασφάλεια των παιδιών και είναι σημαντικό να τους γνωρίζουμε.

Κίνδυνος αφυδάτωσης

Η ζέστη και η έντονη εφίδρωση αυξάνουν τον κίνδυνο της αφυδάτωσης για όλους, πόσο μάλλον για τα παιδιά. Προλάβετε την αφυδάτωση έχοντας τα εξής στα υπόψιν:

  • Δίνετε στο παιδί νερό ανά τακτά χρονιά διαστήματα – ιδιαίτερα όταν βρίσκεστε σε εξωτερικό περιβάλλον
  • Εντάξτε στη διατροφή του φρούτα εποχής που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, όπως είναι το καρπούζι και το πεπόνι.
  • Αποφύγετε την έκθεση στον ήλιο τις ώρες με υπερβολική ζέστη, δηλαδή από τις 11 το πρωί μέχρι και τις 4 το απόγευμα.
  • Ντύστε το παιδί με ελαφρά ρούχα για να ελαττώσετε την εφίδρωση
PAIDI KALOKAIRI 2021

Κίνδυνος εγκαύματος από τον ήλιο

Το δέρμα των παιδιών είναι πολύ πιο ευαίσθητο από αυτό των ενηλίκων για αυτό και χρειάζεται ακόμα περισσότερη φροντίδα και προσοχή. Τα παιδιά μεγαλύτερα των έξι μηνών πρέπει απαραιτήτων να φορούν αντηλιακό τουλάχιστον μισή ώρα πριν την έξοδό τους από το σπίτι.

Επίσης, στην παραλία φροντίστε να ανανεώνετε το αντηλιακό του παιδιού τουλάχιστον κάθε μία ώρα, ιδιαίτερα εάν δεν είναι υπό σκιά. Μην ξεχνάτε το καπέλο και τα γυαλιά ηλίου του παιδιού. Όσον αφορά το καπέλο, προτιμήστε ένα με γείσο το οποίο προστατεύει ακόμα περισσότερη επιφάνεια από το σώμα του παιδιού. Για τα γυαλιά ηλίου του παιδιού, μπορείτε να ανατρέξετε στο άρθρο μας για τις προδιαγραφές που πρέπει να πληρούν εδώ.

Κίνδυνος πνιγμού

Σύμφωνα με την συνεργάτη του Mothersblog.gr και παιδίατρο, Μαριαλένα Κυριακάκου, «ο πνιγμός αποτελεί την κυριότερη αιτία θανάτου για τα παιδιά, συμπεριλαμβανομένων των βρεφών και των νηπίων».

Η ειδικός συμβουλεύει τους γονείς να τηρήσουν τις οδηγίες για την ασφάλεια παιδιών, να εφοδιαστούν με τον κατάλληλο εξοπλισμό και πάντα να τα επιβλέπουν όσο είναι μέσα στο νερό.

mpanio se pisina 2021

Κίνδυνος χτυπήματος

Το καλοκαίρι, τα παιδιά παίζουν κατά κύριο λόγο σε εξωτερικούς χώρους. Τρέχουν, κάνουν ποδήλατο και πολλές ακόμα δραστηριότητες με έντονη σωματική δραστηριότητα. Οι πιθανότητες ατυχήματος συνεπώς αυξάνονται, για αυτό είναι σημαντικό να έχετε πάντα ένα φαρμακείο με τα απαραίτητα στο σπίτι.

DPG Network
Δείτε επίσης
© 2012-2022 Mothersblog.gr - All rights reserved