Τα πέντε καλύτερα παιχνίδια για αγόρια και κορίτσια 2 ετών

Τι μπορείτε να παίξετε με το μικρό σας σε αυτήν την ηλικία;

Τα πέντε καλύτερα παιχνίδια για αγόρια και κορίτσια 2 ετών

Τα δύο ετών παιδιά είναι πιο ανεξάρτητα, δραστήρια και γεμάτα περιέργεια. Μπορούν να κάνουν ποδήλατο με βοηθητικές ρόδες, πραγματοποιούν κινήσεις ακριβείας με τα χέρια και τα δάχτυλά τους, τους αρέσουν τα παιχνίδια που μπορούν να τραβήξουν ή να σπρώξουν, αλλά και αυτά για τα οποία χρειάζεται σκέψη όπως είναι τα παζλ.

Ας δούμε παρακάτω δραστηριότητες και παιχνίδια που μπορείτε να κάνετε με το μικρό σας σε αυτήν την ηλικία

Παιχνίδια στην άμμο

Είτε είστε στην παραλία, είτε σε κάποια παιδική καρά με σκάμμα, το δύο ετών παιδί θα ενθουσιαστεί με τα παιχνίδια στην άμμο. Εξοπλιστείτε με φτυαράκια, κουβαδάκια και φτιάξτε όμορφες κατασκευές.

Μεγάλα τουβλάκια

Τα τουβλάκια είναι ένα παιχνίδι που δεν αφήνει κανένα παιδί ασυγκίνητο. Το μικρό σας μπορεί να φτιάξει ψηλούς πύργους, σπιτάκια ή ακόμα και απλώς να τα βάζει σειρά, αναπτύσσοντας έτσι τις κινητικές και μηχανικές του δεξιότητες. Προτιμήστε τα μεγάλα τουβλάκια καθώς σε αυτήν την ηλικία το παιδί ακόμα βάζει πράγματα στο στόμα του και είναι επικίνδυνο να πνιγεί.

Παζλ

Η κατασκευή παζλ έχει πολλά οφέλη για τα παιδιά, από τη βρεφική μέχρι και τη μεγαλύτερη ηλικία. Τα παιδιά δύο ετών αρχίζουν να μαθαίνουν σχήματα, χρώματα, ζωάκια και ένα απλό παζλ με λίγες εικόνες είναι ό,τι πρέπει.

Ποδήλατο

Τα παιδιά δύο ετών μπορούν να μάθουν πετάλι. Ακόμα είναι πλύ νωρίς για να μάθουν ισορροπία, ένα τρίκυκλο ποδηλατάκι όμως σίγουρα θα τα ενθουσιάσει. Κάνοντας ποδήλατο το παιδί αθλείται, ενισχύει τις κινητικές τους δεξιότητες και νιώθει πιο ανεξάρτητο.

Χειροτεχνίες και ζωγραφιές

Τα παιδιά σε αυτήν την ηλικία μπορούν να πιάνουν το μολύβι όπως ένα ενήλικας, να αντιγράψουν έναν κύκλο, ένα τετράγωνο και να κάνουν ελεύθερες ζωγραφιές χωρίς σαφείς απεικονίσεις. Ενισχύστε το καλλιτεχνικό ταλέντο των παιδιών ζωγραφίζοντας παρέα ή κάνοντας απλές χειροτεχνίες όπως τα κολάζ.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved