Ο τρόπος που αυτό το μωρό λέει «μαμά» δεν είναι συνηθισμένος

Πρέπει να ακούσετε το μωρό.

Ο τρόπος που αυτό το μωρό λέει «μαμά» δεν είναι συνηθισμένος

Συνήθως τα μωρά λένε τις πρώτες τους λέξεις μεταξύ 10 και 12 μηνών. Το «μπα», το «μα», το «γκου» και άλλες τόσες ακόμη λεξούλες, είναι οι πρώτες κουβέντες που λέει ένα μωρό στην προσπάθειά του να επικοινωνήσει με τη μαμά του που το θηλάζει ή τον μπαμπά που το κρατάει αγκαλιά.

Με αυτό τον τρόπο, μέχρι να κλείσει τον πρώτο χρόνο της ζωής του ένα μωρό αρχίζει να έχει ένα λεξιλόγιο με 3-4 πρώτες λεξούλες όπως: «Μπαμπά», «Μαμά», «Παππού», «Άντε».

Από τα πρώτα γενέθλια και μετά, ένας γονιός αρχίζει να περιμένει το παιδί του να μιλήσει και συνήθως μέχρι τα δεύτερα γενέθλια με όσες λέξεις έχει μάθει καταφέρνει να σχηματίζει προτασούλες.
Δεξιότητες

Οι δεξιότητες του μωρού σας αναπτύσσονται πολύ γρήγορα. Το λεξιλόγιο ενός παιδιού περιλαμβάνει συνήθως περίπου 50 λέξεις σε 18 μήνες, 100 λέξεις σε 20 μήνες και 14.000 λέξεις σε έξι χρόνια.

Αν ωστόσο, μέσα στον πρώτο χρόνο της ζωής του, δεν έχει πει μερικές λέξεις, ίσως αποτελεί μια πρώτη ένδειξη για κάποια μαθησιακή δυσκολία και θα πρέπει να ζητήσετε τη γνώμη ειδικού για διαταραχές του λόγου.

Η πρώτη λέξη « μαμά»

Το μωράκι που θα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί κάθεται στην αγκαλιά του μπαμπά του ήρεμα και χαλαρά. Όταν αρχίζει να λέει τη λέξη «μαμά» ο μπαμπάς ξεσπά σε γέλια κι εμείς μένουμε άφωνοι με το ηχόχρωμα της φωνής του. Αν ακούγατε και δεν βλέπατε το βίντεο δεν θα φανταζόσασταν ότι είναι φωνή μωρού.



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved