Γονείς ντύνουν πανομοιότυπα τα διδυμάκια τους και τα φωτογραφίζουν

Δίδυμα ποζάρουν στον φωτογραφικό φακό των γονιών τους.

 

Γονείς ντύνουν πανομοιότυπα τα διδυμάκια τους και τα φωτογραφίζουν
instagram @ twinschallenge.ir

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα δίδυμα μοιράζονται έναν ιδιαίτερο δεσμό μεταξύ τους.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Padova στην Ιταλία μελέτησαν πρόσφατα τρισδιάστατα βίντεο υπερήχων από πέντε σετ διδύμων στη μήτρα. Όταν τα έμβρυα ήταν μόλις 14 εβδομάδων, οι ερευνητές παρατήρησαν ότι τα ζευγάρια διδύμων φάνηκαν να επικοινωνούν μεταξύ τους, μέσω της αφής. Στις 18 εβδομάδες, το ένα χάιδευε το ένα το άλλο και είχαν φυσική επαφή περίπου το 30% του χρόνου. Ακόμα πιο εκπληκτικό, τα έμβρυα φάνηκαν να είναι πολύ ήρεμα όταν άγγιζαν τα μάτια των αδερφών τους (πιθανώς επειδή αυτή η περιοχή είναι τόσο ευαίσθητη, υποστηρίζουν οι ερευνητές).

Προηγούμενη έρευνα διαπίστωσε επίσης, ότι τα δίδυμα φαίνεται να αλληλεπιδρούν κοινωνικά μεταξύ τους λίγες ώρες μετά τη γέννηση.

Δίδυμα και κώδικες επικοινωνίας

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Ινστιτούτο Γενικής Γλωσσολογίας, περίπου το 40% των διδύμων εφευρίσκουν τις δικές τους γλώσσες. Στο βιβλίο Twin Connections: Stories That Celebrate the Mysterious Bond Behind Twins , οι συγγραφείς Denise και Heather Allan (που είναι πανομοιότυπα δίδυμα) γράφουν: «Μιλάμε ο ένας στον άλλο σε μια γλώσσα που κανένας άλλος δεν μπορεί να καταλάβει, ούτε μπορούμε να τους διαφωτίσουμε. Δεν το συνειδητοποιήσαμε μέχρι που ήμασταν 6 ή 7 ετών όταν κάποιος το επεσήμανε».

Πολλοί γονείς διδύμων – οι οποίοι έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια λόγω και των εξωσωματικών - , έχουν πολλές ιστορίες να διηγηθούν για τα παιδιά τους κι ακόμα περισσότερες φωτογραφίες τις οποίες μοιράζονται στα social media.

Δείτε στη gallery που ακολουθεί μερικές από αυτές που βρήκαμε στο Instagram και στη διεύθυνση twinschallenge.ir

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved