Μοναδικές φωτογραφίες παιδιών αποτυπώνουν την αθωότητα της παιδικής ηλικίας

Τις φωτογραφίες τράβηξε ο μπαμπάς των παιδιών, Alain Laboile.

Μοναδικές φωτογραφίες παιδιών αποτυπώνουν την αθωότητα της παιδικής ηλικίας
Instagram @alainlaboile

Ο Alain Laboile είναι ένας επαγγελματίας φωτογράφος που ζει με τη σύζυγο και τα έξι τους παιδιά στην Γαλλία. Για τον καλλιτέχνη, η φωτογραφία είναι ένας τρόπος να απαθανατίσει στιγμές και να καταγράψει την ίδια τη ζωή.

Τα τελευταία χρόνια, η οικογένειά του είναι η έμπνευσή του και οι φωτογραφίες με τα παιδιά του έχουν ξεχωρίσει. Ο Alain έχει επιλέξει να είναι όλες ασπρόμαυρες και παρόλο που έχουν τραβηχτεί στην σύγχρονη εποχή, μοιάζουν διαχρονικές και κάνουν τους πάντες να αναπολήσουν τα παιδικά τους χρόνια.

Ο φωτογράφος εστιάζει στην αθωότητα της παιδικής ηλικίας και την ξεγνοιασιά των παιδιών. Με τον φωτογραφικό του φακό έχει απαθανατίσει τα παιδιά του να παίζουν στην εξοχή, να συναναστρέφονται με ζώα, να ανακαλύπτουν νέα πράγματα και να αποκτούν νέες εμπειρίες.

paidia fotografies 11

Ο Alain, ο οποίος είναι και γλύπτης, ασχολήθηκε με τη φωτογραφία όταν του ζήτησαν να φωτογραφίσει κάποια από τα γλυπτά που έχει δημιουργήσει ο ίδιος. "Ο τρόπος που έχει εξασκηθεί το μάτι μου στο να παρατηρεί τις τρεις διαστάσεις των αντικειμένων λόγω της γλυπτικής, πιθανότητα να επηρέασε και τον τρόπο που φωτογραφίζω" αναφέρει στο boredpanda.com.

Στις φωτογραφίες του τα παιδιά είναι σε πρώτο πλάνο, το ενδιαφέρον όμως κεντρίζει και το background. Ο καλλιτέχνης ζει με την οικογένειά του σε ένα μικρό χωριό της Γαλλίας και τα παιδιά του μεγαλώνουν δίπλα στη φύση. Μάλιστα, στα άμεσα σχέδιά του είναι να δημιουργήσει ένα... καλλιτεχνικό πάρκο που θα συνδυάζει την τέχνη της φωτογραφίας με αυτήν της γλυπτικής.

Δείτε κάποιες από τις φωτογραφίες του στην gallery που ακολουθεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved