Η γνώση γίνεται παιχνίδι! Αυτά είναι τα καλύτερα εκπαιδευτικά παιχνίδια για το παιδί

Παιχνίδι σημαίνει διασκέδαση, ξεγνοιασιά, ψυχαγωγία.

Η γνώση γίνεται παιχνίδι! Αυτά είναι τα καλύτερα εκπαιδευτικά παιχνίδια για το παιδί

Ένα καλό παιχνίδι ωστόσο αποτελεί μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για να μάθει το παιδί κάτι καινούριο και χρήσιμο, να αναπτύξει μια νέα δεξιότητα και να εξαντλήσει τη φαντασία και τη δημιουργικότητά του. Το παιδί μπορεί να περάσει τον χρόνο του ποιοτικά -είναι στο χέρι σου. Αρκεί να του χαρίσεις δημιουργικά παιχνίδια που θα εξάψουν τη φαντασία και θα κινήσουν το ενδιαφέρον του. Έλα να δούμε τα καλύτερα.

3D Puzzle Ravensburger London Bus 216 κομμάτια

paixnidi1


Ένα τρισδιάστατο παζλ αποτελεί έναν πρωτότυπο και ενδιαφέροντα τρόπο για να περάσουν την ώρα τους μικροί και μεγάλοι. Όταν μάλιστα αυτό έρχεται με τη σφραγίδα ποιότητας της Ravensburger (βλ. σύστημα EasyClick για άνετη εφαρμογή κάθε κομματιού) και με θέμα ένα κατακόκκινο, διώροφο λεωφορείο που θα σε ταξιδέψει με μια ματιά στο Λονδίνο, τότε μιλάμε για διπλή ψυχαγωγία. Το 3D παζλ London Bus απαρτίζεται από 216 πλαστικά «κλικαριστά» κομμάτια και είναι κατάλληλο για παιδιά άνω των 10 ετών.

Mixer Ζαχαροπλαστικής Play-Doh

paixnidi2


Όλοι στην κουζίνα! Η Play-Doh δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά ηλικίας 3 ετών και άνω να γίνουν οι σεφ που ονειρεύονται με έναν απόλυτα ασφαλή αλλά άκρως διασκεδαστικό τρόπο. Το μίξερ ζαχαροπλαστικής της, θα τους επιτρέψει να δημιουργήσουν τα πιο νόστιμα και αφράτα γλυκά. Πλαισιώνεται από καλούπια, σπάτουλα και διάφορα αξεσουάρ για γαρνίρισμα. Το παιδί διαλέγει ένα cookie ή καλούπι, προσθέτει πλαστοζυμαράκι Play-Doh, πατάει το κουμπί και δημιουργεί δύο cookies ή cupcakes! Ανθεκτικό και δημιουργικό, είναι ό,τι πρέπει για να βάλει τη φαντασία του παιδιού να δουλέψει!

3D Puzzle Ravensburger Υδρόγειος 180 κομμάτια


To τρισδιάστατο παζλ με θέμα την υδρόγειο είναι χωρίς δεύτερη κουβέντα το απόλυτο 2-σε-1 παιχνίδι! Βλέπεις, δεν είναι ότι θα δώσει απλά στο παιδί τη δυνατότητα να φτιάξει ένα 3D παζλ 180 κομματιών αλλά μέσα από τη διαδικασία κατασκευής θα του επιτρέψει να γνωρίσει τον πλανήτη μας κομμάτι-κομμάτι. Ακόμα και όταν το ολοκληρώσει μάλιστα, αυτό θα συνεχίσει να έχει χρηστική αξία αφού θα μπορεί να καταφεύγει σε αυτό ανά πάσα στιγμή για μια γρήγορη… ματιά στον κόσμο! Είναι στα Αγγλικά και χρησιμοποιεί την τεχνολογία EasyClick.

Κύβος V-Cube Flat White 3

paixnidi3

Τα V-Cube είναι η νέα μανία που έχει συνεπάρει μικρούς και μεγάλους και παράλληλα ένα παιχνίδι που θα αναγκάσει το μυαλό να… δουλέψει υπερωρίες. Η Flat White 3 εκδοχή του V-Cube είναι από τις πιο απλές αφού αποτελείται από 26 cubies σε διάταξη 3x3x3 θυμίζοντας αρκετά τον αυθεντικό κύβο του Rubik. Σκέψου καλά πριν την κάθε σου κίνηση, ταίριαξε το χρώμα των cubies, στρίψε τα και ολοκλήρωσε το σχήμα σε όσο πιο μικρό χρόνο μπορείς. Κατάλληλος για όλες τις ηλικίες από 6 ετών και άνω, είναι κατασκευασμένος από πλαστικό και συνοδεύεται από έγχρωμες εικονογραφημένες οδηγίες.

Hey Clay Bugs

Τα παιχνίδια της σειράς Hey Clay είναι εναρμονισμένα με τις επιταγές του σήμερα αφού με έναν «μαγικό» τρόπο συνδυάζουν το παιχνίδι με κάτι διαχρονικό όπως ο πηλός με την τεχνολογία και τα smartphones. Ιδανικό για να βοηθήσει το παιδί να αναπτύξει τις δεξιότητές του, το σετ Hey Clay Bugs θα του δώσει τη δυνατότητα να φτιάξει τους δικούς του χαρακτήρες οι οποίοι έπειτα από 24 ώρες θα σταθεροποιηθούν και θα γίνουν παιχνίδια με τα οποία θα περάσει ώρες ξεγνοιασιάς. Όσο για το app, έρχεται με κινούμενα σχέδια που καθοδηγούν το παιδί και δίνουν ζωή στους χαρακτήρες που δημιουργεί.

Puzzle Heye Ryba – Βαθιά στη Ζούγκλα 2000 κομμάτια

paixnidi4


Τίποτα δεν εξιτάρει το μυαλό όσο ένα καλό παζλ. Με 2000 κομμάτια και βασισμένο σε μία πανέμορφη εικόνα γεμάτη χρώματα που θα σε ταξιδέψει στα βάθη της ζούγκλας, το παζλ της Heye θα δοκιμάσει την παρατηρητικότητά σου για τα καλά. «Χτίσε» το με την ησυχία σου κομμάτι-κομμάτι και όταν βάλεις και το τελευταίο εξ αυτών στη θέση σου, θα έχεις μία υπέροχη σύνθεση με την οποία μπορείς κάλλιστα να διακοσμήσεις τον χώρο σου (υπάρχουν ειδικές κόλλες με τις οποίες θα σταθεροποιήσεις τα παζλ σου).

Tiki Jewelry Bag

Η «μαγική βαλίτσα» της Tiki θα επιτρέψει στα κορίτσια να εξωτερικεύσουν τη δημιουργικότητα και να εξαντλήσουν τη φαντασία τους δημιουργώντας τα πιο στυλάτα βραχιολάκια εύκολα και γρήγορα. Μεταφέρεται πανεύκολα και περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα σύνεργα, συμπεριλαμβανομένης της μηχανής δημιουργίας. Έρχεται με κορδονάκια και λαστιχάκια σε διάφορα χρώματα καθώς επίσης και κάθε λογής διακοσμητικά έτσι ώστε οι δημιουργίες του παιδιού να είναι πάντα πρωτότυπες και μοδάτες! Η Jewelry Bag της Tiki είναι κατάλληλη για κορίτσια από 6 ετών και άνω.

Μαθαίνω & Δημιουργώ Chef Καραμέλας

paixnidi5

Τα παιδιά αρέσκονται να πειραματίζονται με νέα πράγματα. Η δε κουζίνα είναι σε θέση να εξάψει το ενδιαφέρον τους ενώ όπως όλοι γνωρίζουμε, τους είναι αδύνατον να πουν όχι στα γλυκά. Συνδύασε όλα τα παραπάνω και έχεις το Chef Καραμέλας, ένα πρωτότυπο σετ από τη σειρά Μαθαίνω & Δημιουργώ που θα επιτρέψει σε αγόρια και κορίτσια από 8 ετών και άνω να φτιάξουν ζελέ, γλειφιτζούρια και γλυκά στα πιο φευγάτα σχήματα και με τα πιο ζωηρά χρώματα. Περιλαμβάνει υλικά, διακοσμητικά και καλούπια καθώς και πραγματικό θερμόμετρο τροφίμων.

3D Puzzle CubicFun Parthenon 25 κομμάτια

Τα τρισδιάστατα παζλ αποτελούν ό,τι πιο καινοτόμο και συνάμα ενδιαφέρον έχει παρουσιαστεί ποτέ σε παζλ αφού το παιδί είναι σε θέση να δει το θέμα να παίρνει σάρκα και οστά μπροστά του σε μία μικρογραφία της πραγματικής του έκδοσης. Το μοντέλο του Παρθενώνα από την CubicFun μάλιστα είναι μία εξαιρετική πρόταση για να κάνει το παιδί τα πρώτα του βήματα στα 3D παζλ αφού απαρτίζεται από 25 κομμάτια, όντας παράλληλα μία πρώτης τάξης ευκαιρία για να ενισχύσει την αντίληψή του όσον αφορά στα σχήματα και τις διαστάσεις.

Ιδέα Καραγκιόζης Μπερντές

paixnidi6

Ο Καραγκιόζης αποτελεί μία ιδιαίτερα χαρακτηριστική φιγούρα της εθνικής πολιτιστικής μας κληρονομιάς και μία μορφή ψυχαγωγίας που ανέκαθεν ψυχαγωγούσε μικρούς και μεγάλους. Ο Καραγκιόζης Μπερντές από την Ιδέα θα βάλει για τα καλά το παιδί στο κλίμα μιας παράστασης θεάτρου σκιών, δίνοντάς του την ευκαιρία να διασκεδάσει αλλά και να μάθει. Περιλαμβάνει ηλεκτρονικό buzzer με ηχογραφημένες παραστάσεις με μουσική, 17 φιγούρες, δύο σκηνικά, τέσσερις σούστες, βιβλίο με κείμενα και σενάρια καθώς επίσης και DVD με τρεις παραστάσεις από τον Γιάννη Νταγιάκο.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved