Among Us: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το δημοφιλές παιχνίδι

Among Us: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το δημοφιλές παιχνίδι

"Λιώνουν" και τα δικά σας τα παιδιά στο Among Us; Μάθετε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε γι' αυτό το δημοφιλές παιχνίδι που κάνει θραύση στο διαδίκτυο και στα παιδιά όλων των ηλικιών.

Among Us: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το δημοφιλές παιχνίδι

Το Among Us είναι ένα παιχνίδι multiplayer, όπου 10 παίκτες μπαίνουν σε ένα διαστημόπλοιο και ο καθένας του έχει έναν ρόλο. Κάποιοι ανήκουν στο κανονικό πλήρωμα και ένας είναι ο impostor (απατεώνας). Στόχος του πληρώματος είναι να ολοκληρώσει διάφορες αποστολές, ενώ ο impostor πρέπει να σκοτώσει τους υπόλοιπους ή να τους εμποδίσει να ολοκληρώσουν τα tasks, προκειμένου να κερδίσει. Εάν είστε στο πλήρωμα στόχος σας είναι να βρείτε τον impostor. Από την άλλη ο «δολοφόνος», πρέπει να σκοτώσει τα μέλη του πληρώματος και να σαμποτάρει τις αποστολές, χωρίς να κινήσει υποψίες. Η αλήθεια είναι ότι ο ρόλος του απατεώνα είναι πιο διασκεδαστικός και με περισσότερη αγωνία καθώς δεν θέλει να αποκαλυφθεί και κινείται υπογείως!

Κανένα μέλος του πληρώματος δεν μπορεί να μιλήσει κατά την εκτέλεση των αποστολών, μέχρι να σκοτωθεί κάποιος. Οταν κάποιος πεθάνει, οι παίκτες έχουν την ευκαιρία να κάνουν συμβούλιο, όπου αναφέρουν τις θέσεις τους, υπερασπίζονται εαυτόν και συμπαίκτες τους. Στη συνέχεια, ακολουθεί ψηφοφορία, με σκοπό να ξεσκεπαστεί ο impostor. Φυσικά, υπάρχουν αρκετοί παίκτες, μπορείτε να επιλέξετε πάνω από έναν impostor -συνήθως 2.

Among Us: Γιατί είναι τόσο δημοφιλές

Τα στατιστικά στοιχεία για το Twitch δείχνουν ότι παρακολουθήθηκαν πάνω από 25 εκατομμύρια ώρες ροών Among Us μεταξύ Αυγούστου και Οκτωβρίου 2020.

Σε γενικές γραμμές το παιχνίδι είναι απλό, «εξαιρετικά κοινωνικό» και περιλαμβάνει πολλή ομαδική εργασία και αλληλεπίδραση με άλλους που είναι το βασικό συστατικό για την επιτυχία άλλων παιχνιδιών για πολλούς παίκτες. Υπάρχει ένα επίπεδο προσαρμογής των ειδώλων και του ίδιου του παιχνιδιού. Μπορεί επίσης να αναπαραχθεί σε μια γκάμα πλατφορμών (PC και κινητό).

Τι χαρακτηριστικά διαθέτει;

Hosting feature:

 among us paixnidi gia paidia 1

Οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτήν τη λειτουργία για να δημιουργήσουν ένα παιχνίδι που τους δίνει τη δυνατότητα να προσαρμόσουν το θέμα του παιχνιδιού, τον αριθμό των απατεώνων στο παιχνίδι και το που μπορούν να αποκλειστούν ή να αφαιρεθούν από το παιχνίδι. Αυτή η επιλογή δημιουργεί επίσης έναν κωδικό που μπορεί να κοινοποιηθεί σε άλλους παίκτες για να τους δώσει πρόσβαση στο παιχνίδι, εάν οριστεί να είναι ιδιωτικός (όπου μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτόν μόνο με έναν συγκεκριμένο κωδικό που δίνεται από τον οικοδεσπότη) και όχι δημόσιο (ανοιχτό σε όλους) .

Public feature:

 among us paixnidi gia paidia 4

Αυτό η επιλογή επιτρέπει στους χρήστες να συμμετέχουν σε παιχνίδια που έχουν οριστεί ως δημόσια (διαθέσιμα για όλους). Μόνο 10 παίκτες μπορούν να συμμετάσχουν σε κάθε παιχνίδι πριν ξεκινήσει το παιχνίδι. Αυτό σημαίνει ότι τα παιδιά μπορούν να αλληλεπιδράσουν με χιλιάδες χρήστες που δεν γνωρίζουν.

Ιδιωτικές και δημόσιες ρυθμίσεις στο παιχνίδι:

 among us paixnidi gia paidia 3

Τα παιχνίδια μπορούν να οριστούν ως δημόσια ή ιδιωτικά. Εάν ένα παιχνίδι είναι ιδιωτικό, οι χρήστες θα πρέπει να διαθέτουν έναν συγκεκριμένο κωδικό για να παίξουν το παιχνίδι. Εάν ένα παιχνίδι είναι δημόσιο, οποιοσδήποτε χρήστης στην πλατφόρμα θα μπορεί να βρει το παιχνίδι στην ενότητα “Δημόσιο” και να συμμετάσχει στο παιχνίδι (υπό την προϋπόθεση ότι δεν είναι πλήρες).

Για να περιορίσετε την πιθανή αλληλεπίδραση με αγνώστους, ο ορισμός παιχνιδιών σε ιδιωτικούς και η απαίτηση των χρηστών να έχουν έναν κωδικό για να παίξουν είναι μια ασφαλέστερη επιλογή.

Αγορές εντός εφαρμογής:

Οι παίκτες μπορούν να αγοράσουν «αξεσουάρ» για να εξατομικεύσουν το avatar τους.

Πιθανοί κίνδυνοι στο Among Us:

Επαφή με αγνώστους:

Εάν το παιδί παίζει ένα παιχνίδι που έχει οριστεί σε δημόσιο, μπορεί να αλληλοεπιδρά και να συνομιλεί με άτομα που δεν γνωρίζει και τα οποία μπορεί να μην έχουν και τόσο αγνές προθέσεις.

Ακατάλληλο περιεχόμενο:

Παρόλο που διατίθεται «φίλτρο λογοκρισίας» για να υπάρχει δυνατότητα να αποκλείονται οι βωμολοχίες, υπάρχουν λέξεις που δεν επιλέγονται από το φίλτρο. Έτσι, παρά τη δυνατότητα αυτή, υπάρχει η πιθανότητα τα παιδιά να εκτίθενται σε ακατάλληλο περιεχόμενο.

Υπάρχουν χαρακτηριστικά ασφαλείας;

Εκτός από την επιλογή λογοκρισίας για την κατάργηση της κακής γλώσσας, δεν υπάρχουν ενσωματωμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας στο παιχνίδι.

 among us paixnidi gia paidia 2

Για να περιορίσετε τις αλληλεπιδράσεις με αγνώστους, μπορείτε να ενθαρρύνετε τα παιδιά να ορίσουν παιχνίδια σε ιδιωτικά και να επιτρέψουν μόνο σε άτομα που γνωρίζουν να συμμετέχουν στο παιχνίδι.

Εάν ένας παίκτης γίνει πρόβλημα, το μόνο άτομο που μπορεί να τον «καταργήσει» είναι το Host. Αυτό σημαίνει ότι όλοι οι παίκτες δεν έχουν άλλη επιλογή από το να βασίζονται στον οικοδεσπότη για να αναλάβουν δράση εάν κάτι πάει στραβά στο παιχνίδι

Συμβουλές για ασφάλεια στο παιχνίδι:

  • Ενθαρρύνετε το παιδί να ρυθμίσει το παιχνίδι σε ιδιωτικό και να παίζει μόνο με άτομα που γνωρίζει
  • Εάν το παιδί είναι ο οικοδεσπότης (host) του παιχνιδιού, συμβουλέψτε το να είναι προσεκτικό σε ό, τι λένε ή κάνουν οι υπόλοιποι παίκτες και να μη διστάσει να αφαιρέσει οποιονδήποτε δε σέβεται τους άλλους ή μοιράζεται ακατάλληλο περιεχόμενο.
  • Εάν επιλέξει να παίξει δημόσια το παιχνίδι, βεβαιωθείτε ότι διατηρεί τα προσωπικά του στοιχεία ιδιωτικά, ειδικά εάν παίζει με άτομα που δεν γνωρίζει.
  • Μιλήστε με το παιδί για ζητήματα όπως ο εκφοβισμός στον κυβερνοχώρο και η διαδικτυακή αποπλάνηση, ώστε να γνωρίζει πως να εντοπίζει αυτούς τους κινδύνους και να χρησιμοποιεί ορισμένες στρατηγικές αντιμετώπισης εάν τους συναντήσει μέσα και έξω από το παιχνίδι.

πηγή: saferinternet4kids.gr

Διαβάστε επίσης

Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου: «Όλοι μαζί για ένα καλύτερο Διαδίκτυο»

Μπλε φάλαινα, choking και άλλα επικίνδυνα διαδικτυακά παιχνίδια: Συμβουλές για γονείς και εφήβους

ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
«Αυτό είναι το χειρότερο είδος εγκυμοσύνης που μπορείς να έχεις»

«Αυτό είναι το χειρότερο είδος εγκυμοσύνης που μπορείς να έχεις»

 Το ποσοστό επιβίωσης και για τα δύο δίδυμα ήταν μικρότερο από 20%.
Διάβασε τη συνέχεια
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
Κάνει οι έφηβοι να πίνουν καφέ; Τι απαντούν οι ειδικοί

Κάνει οι έφηβοι να πίνουν καφέ; Τι απαντούν οι ειδικοί

Τα υπέρ και τα κατά την καφεΐνης για τους εφήβους.
Διάβασε τη συνέχεια
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
Βογγητά, γουργουρισμοί κι άλλοι παράξενοι θόρυβοι από τα μωρά: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Βογγητά, γουργουρισμοί κι άλλοι παράξενοι θόρυβοι από τα μωρά: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Γιατί τα μωρά κάνουν ήχους γρυλίσματος και πότε πρέπει να απευθυνθείτε στον…
Διάβασε τη συνέχεια
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
Σημάδια που δείχνουν ότι σπάνε τα νερά στην εγκυμοσύνη

Σημάδια που δείχνουν ότι σπάνε τα νερά στην εγκυμοσύνη

Τι νιώθει μια γυναίκα όταν σπάνε τα νερά; Πώς μοιάζει όταν σπάνε…
Διάβασε τη συνέχεια
MOTHERTOOLS
novalac-logo
Η εγκυμοσύνη σας ανά εβδομάδα

Η εγκυμοσύνη σας ανά εβδομάδα

Η ανάπτυξη του εμβρύου ανά εβδομάδα

Η ανάπτυξη του εμβρύου ανά εβδομάδα

Το μωρό σας μήνα με το μήνα

Το μωρό σας μήνα με το μήνα

Υπολογισμός Σύλληψης & Ωορρηξίας

Εξετάσεις

Εξετάσεις

Θηλασμός

Θηλασμός

Μαιευτήριο

Μαιευτήριο

Ημερομηνία Υπολογισμού Τοκετού

Ημερομηνία Υπολογισμού Τοκετού

Υπολογισμός Εβδομάδας Κύησης

Υπολογισμός Εβδομάδας Κύησης

Τα πάντα για τον Αυτισμό

©2012-2022 Mothersblog.gr - All rights reserved