Αυτά τα μωρά με τα υπέροχα μάτια θα σας κλέψουν την καρδιά (pics)

Αξίζει να δείτε τις φωτογραφίες.

Αυτά τα μωρά με τα υπέροχα μάτια θα σας κλέψουν την καρδιά (pics)
instagram@ baby_love_and_care_

Πολλά μωρά γεννιούνται με γκρίζα ή γαλανά μάτια. Ωστόσο καθώς περνούν οι μήνες το χρώμα των ματιών αλλάζει.

Σύμφωνα με μία παραδοχή, το χρώμα των ματιών του μωρού αλλάζει, όταν σταματά να θηλάζει. Ωστόσο η κύρια αιτία αλλαγής του χρώματος των ματιών είναι η μελανίνη. Η μελανίνη είναι η φυσική χρωστική του οργανισμού μας που χρωματίζει τα μαλλιά, τα μάτια και το δέρμα και σε αυτήν την ηλικία δεν έχει εναποτεθεί πλήρως στην ίριδα των ματιών.

Η παραγωγή μελανίνης αυξάνεται κατά τη διάρκεια του πρώτου χρόνου ζωής ενός μωρού, με αποτέλεσμα όσο περνάνε οι μήνες και συνήθως μέχρι τον έκτο μήνα, το χρώμα των ματιών να γίνεται ολοένα και πιο σκούρο.

Όσο περισσότερη μελανίνη έχουμε τόσο πιο σκούρα θα είναι τα μάτια, τα μαλλιά και το δέρμα μας, αλλά και τόσο περισσότερο θα αντανακλά την ηλιακή ακτινοβολία.Για αυτό το λόγο, μία μικρή ποσότητα μελανίνης στην ίριδα, κάνει τα μάτια να δείχνουν μπλε, μία μέτρια τα κάνει να δείχνουν πράσινα ή γκρίζα, ενώ πολλή μελανίνη, καφέ που είναι και τα πιο συνηθισμένα.

Τα μωράκια που θα δείτε στη gallery που ακολουθεί θα σας ξετρελάνουν όχι μόνο με το χρώμα των ματιών τους αλλά και με το βλέμμα τους. Απολαύστε τα!

Φωτογραφίες: Instagram @ baby_love_and_care_

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved