Χριστουγεννιάτικο δέντρο: Τι να προσέχετε όταν έχετε στο σπίτι μικρά παιδιά

Πώς θα αποφύγετε τα απρόοπτα.

Χριστουγεννιάτικο δέντρο: Τι να προσέχετε όταν έχετε στο σπίτι μικρά παιδιά

Ο στολισμός του χριστουγεννιάτικου δέντρου είναι άμεσα συνυφασμένο με τις γιορτές. Μικρό ή μεγάλο, με εντυπωσιακό ή μίνιμαλ στολισμό, σηματοδοτεί τον ερχομό των γιορτών και σκορπίζει χαρά στα παιδιά.

Τι γίνεται όμως όταν τα παιδιά είναι μικρά σε ηλικία και έχουν άγνοια κινδύνου; Πώς θα τα αποτρέψετε από το να τραβούν τις μπάλες ή να πιάνουν τα φωτάκια και γενικά να αποφευχθούν δυσάρεστα απρόοπτα;

Όπως αναφέρει η Katie Oliveira da Silveira οι εναλλακτικές που έχετε είναι οι εξής:

Περιφράξτε το

Δημιουργήστε ένα προστατευτικό φράχτη γύρω από το δέντρο έτσι ώστε να μη μπορεί να το πλησιάσει. Επίσης, μπορείτε να τοποθετήσετε κουτιά μεγάλα ώστε να μπορεί να παίζει αν θέλει με αυτά.

Στολίστε ένα μικρότερο δέντρο

Αντί να έχετε ένα μεγάλο δέντρο, φέτος επιλέξτε ένα πιο μικρό και τοποθετήστε το σε σημείο που δεν έχει πρόσβαση το παιδί.

Στολίστε το μισό δέντρο

Αισθητικά μπορεί να μην είναι ό, τι καλύτερο, όμως διακοσμώντας το πάνω μισό του δέντρου, μειώνετε σημαντικά τις πιθανότητες ενός ατυχήματος. Επίσης, μπορείτε να το στολίσετε με μπάλες ή στολίδια που έχετε φτιάξει με χαρτί και είναι πιο ασφαλή για τα παιδιά ( αρκεί να μην τα βάλει στο στόμα).

Στολίδια

Χρησιμοποιείστε στολίδια που είναι ακίνδυνα για τα παιδιά, αποφεύγοντας τις γιρλάντες και τις γυάλινες μπάλες.

Φωτάκια

Δέντρο χωρίς φωτάκια δεν γίνεται, όμως πρέπει να είστε προσεκτικοί έτσι ώστε να μην τα φτάνει το παιδί και φυσικά να μην έχει πρόσβαση στην πρίζα.

Μην ξεχνάτε να στερεώσετε καλά το δέντρο έτσι ώστε ακόμα κι αν το μωρό τραβήξει ένα στολίδι ή το κλαδί να μη φύγει από τη θέση του και το πλακώσει.

Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε αναλυτικά όσα πρέπει να γνωρίζετε προκειμένου τα μικρά παιδιά να είναι ασφαλή όταν υπάρχει χριστουγεννιάτικο δέντρο.



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved