Πώς θα χαρίσεις στο μικρό σου το ιδανικό δώρο για τα πρώτα του Χριστούγεννα;

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως οι γιορτές των Χριστουγέννων είναι μία περίοδος που κάνει μικρούς και μεγάλους να ανυπομονούν.

Πώς θα χαρίσεις στο μικρό σου το ιδανικό δώρο για τα πρώτα του Χριστούγεννα;

Από τη μία τα μικρά μας, δεν βλέπουν την ώρα να ξετυλίξουν τα γιορτινά πακέτα που τα περιμένουν κάτω από το δέντρο και από την άλλη εμείς, δεν χορταίνουμε να απολαμβάνουμε τα χαμόγελα και τον ενθουσιασμό που «φωτίζουν» τα πρόσωπά τους, όταν διαπιστώνουν πως ο... Άγιος Βασίλης απάντησε θετικά στο γράμμα τους.

Η αλήθεια είναι πως όσοι από εμάς έχουμε βιώσει τα Χριστούγεννα μέσα από τα μάτια των παιδιών μας, ξέρουμε πόσο μεγάλη σημασία έχει για εκείνα -αλλά και τη ζωή τους- το δώρο που θα τους φέρει ο Άγιος Βασίλης. Ακριβώς επειδή δίνεται στο παιδί η ευκαιρία να ζητήσει ό,τι πραγματικά επιθυμεί, μπορεί το δώρο που θα λάβει να γίνει η αφορμή για να καλλιεργήσει κάποια πηγαία δεξιότητα, να γνωρίσει καλύτερα τον εαυτό του και τα ενδιαφέροντά του, να μας φέρει ακόμη πιο κοντά μαζί του.

Τι γίνεται όμως, όταν το μικρό μας είναι τόσο... μικρό, που δεν μπορεί ακόμη να γράψει γράμμα στον Άγιο Βασίλη; Τι μπορούμε να κάνουμε για να του συστήσουμε αυτό το πατροπαράδοτο έθιμο, κάνοντας συγχρόνως την ιδανική επιλογή για το μέλλον του; Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε στη συγκεκριμένη περίπτωση, είναι να εμπιστευτούμε τη γνώμη των ειδικών, των ανθρώπων που έχουν αφιερώσει 90 χρόνια στην μελέτη της σχέσης παιδιού και παιχνιδιού, ώστε να χαρίζουν τα μικρά μας ποιοτικά και ασφαλή παιχνίδια, που όχι μόνο θα τα ενθουσιάζουν, αλλά θα τους μαθαίνουν «πολύτιμα» πράγματα για το υπόλοιπο της ζωής τους.

Εάν αναρωτιέσαι ποιοι είναι αυτοί οι ειδικοί και ποιο είναι το καταλληλότερο παιχνίδι, παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει όσα χρειάζεται να γνωρίζεις, για να προσφέρεις στο παιδί σου ένα χριστουγεννιάτικο δώρο που θα το προετοιμάζει για το μέλλον του!

Ένας «συνοδοιπόρος» για να ανακαλύψει τον κόσμο

Όσο πιο μικρό είναι ένα παιδί, τόσο πιο αχόρταγη είναι η λαχτάρα και η περιέργειά του να ανακαλύψει τον κόσμο που το περιβάλλει. Υπάρχουν πράγματα που ενώ σε εσένα φαίνονται απλά και συνηθισμένα, για το μικρά σου είναι συναρπαστικά και πρωτόγνωρα. Μερικά από αυτά είναι οι αριθμοί και τα σχήματα που υπάρχουν παντού στην καθημερινότητα, και τα οποία όσο πιο σύντομα του τα συστήσεις, τόσο πιο εύκολο θα είναι να τα αφομοιώσει και να αρχίσει να αλληλεπιδρά με αυτά. Και ένας τρόπος για να το καταφέρεις, είναι να του χαρίσεις ένα φιλαράκι από τα Linkimals™ της Fisher Price, το «Κοάλα, το Αριθμούλι» ή το «Πάντα, ο Αγκαλίτσας», δηλαδή τα εκπαιδευτικά ζωάκια που μιλούν, τραγουδούν, φωτίζουν και μαθαίνουν στα μωρά τους αριθμούς και τα σχήματα! Η επαφή με το παιχνίδι, είναι μία ευκαιρία για να ανακαλύψει το παιδί την έννοια «δράσης-αντίδρασης», εξασκώντας συγχρόνως τις λεπτές κινήσεις των χεριών του. Μάλιστα, εάν επιλέξεις να του χαρίσεις δύο διαφορετικά ζωάκια φέτος τα Χριστούγεννα, έτσι θα του χαρίσεις και την πρώτη του παρέα, αφού τα ζωάκια συντονίζονται, τραγουδούν και μιλούν μαζί!

koala fisher prise

Ένα πολύτιμο «στήριγμα» για τα πρώτα του βήματα

Εάν βέβαια το μικρό σου έχει αρχίσει ήδη να κάνει τις πρώτες του βόλτες μέσα στο σπίτι και θες να του προσφέρεις έναν «σύμμαχο» που θα το στηρίζει και θα το επιβραβεύει σε κάθε του βήμα, τότε μία σύγχρονη και παιχνιδιάρικη στράτα, είναι η καλύτερη επιλογή που μπορείς να κάνεις φέτος τα Χριστούγεννα. Παρότι στην αγορά υπάρχουν αναρίθμητες διαθέσιμες επιλογές, καλό θα ήταν να επιλέξεις εκείνη που προσαρμόζεται στις ανάγκες του παιδιού, σύμφωνα πάντα με την ηλικία του. Και ακριβώς αυτό σου παρέχει η τεχνολογία Smart Stages™, την οποία μπορείς να βρεις στην Εκπαιδευτική Στράτα Σκυλάκι Laugh & Learn®. Η συγκεκριμένη στράτα διαθέτει τρία επίπεδα εκπαιδευτικού περιεχομένου, ένα που απευθύνεται σε μωρά άνω των 6 μηνών, ένα για άνω των 12 μηνών και ένα για άνω των 18 μηνών. Κάθε επίπεδο διαθέτει διαφορετικά τραγουδάκια, ήχους, μελωδίες και φράσεις, ώστε το παιχνίδι αλλά και η μάθηση να αλλάζουν μέσω ενός διακόπτη και να συμβαδίζουν απόλυτα με την ηλικία του μωρού σου.

fisher price2

Ένας καλός φίλος που κάνει τη μάθηση διασκεδαστική

Όσο το μωρό βρίσκεται στα τρυφερά στάδια της ανάπτυξης, μαζί με τον κόσμο γύρω του, ανακαλύπτει και τον εαυτό του. Όσο καλύτερα κατανοήσει το σώμα, τις αισθήσεις και τις βασικές του ικανότητες, όπως την ακοή και την ομιλία, τόσο πιο ομαλά και γρήγορα θα μπορέσει να ενταχθεί και να νιώσει κομμάτι ενός μεγαλύτερου συνόλου. Παρόλα αυτά, επειδή οι παραπάνω έννοιες μπορεί να φανούν εξαιρετικά πολύπλοκες σε ένα μωρό, μπορείς να του χαρίσεις έναν φίλο που θα ενθαρρύνει την περιέργεια του παιδιού και θα το βοηθήσει να γνωρίσει καλύτερα τον εαυτό του. Κάτι τέτοιο κάνει και το Εκπαιδευτικό Σκυλάκι Laugh & Learn®, το οποίο μαθαίνει στο παιδί λέξεις, χρώματα, αριθμούς, φράσεις, μέρη του σώματος, ακόμη και το αλφάβητο! Χάρη στην τεχνολογία Smart Stages™ της Fisher Price και τον ειδικό διακόπτη που διαθέτει, το παιχνίδι προσαρμόζεται εύκολα στις ανάγκες του μωρού και γίνεται για εκείνο ένας αχώριστος σύντροφος στο διασκεδαστικό ταξίδι της μάθησης! Έτσι, το παιδί όχι μόνο αναπτύσσει τη σκέψη, τις ικανότητες και το λεξιλόγιο του, αλλά καλλιεργεί και τον συναισθηματικό του κόσμο, μέσα από την αλληλεπίδραση που αποκτά με το μαλακό φιλαράκι του.

fisher price3



Κλείνοντας, η τελευταία συμβουλή που έχω να σου δώσω πριν επιλέξεις το φετινό και πρώτο χριστουγεννιάτικο δώρο για το μικρό σου, είναι να εμπιστευτείς την εμπειρία των ειδικών, δηλαδή των ανθρώπων του Play-Lab, ενός ειδικά διαμορφωμένου χώρου της Fisher Price, στον οποίο τα παιδιά χορταίνουν παιχνίδι και οι ειδικοί αντλούν ιδέες, συμπεράσματα και γνώση, μέσα από εκείνα. Μέσα από 2.800 μικρούς συμμετέχοντες, 450 διαφορετικές ιδέες κάθε χρόνο και 59 χρόνια μελέτης, έχουν καταφέρει να κατασκευάσουν εκπαιδευτικά και διασκεδαστικά παιχνίδια για τα μωρά μας, τα οποία φέρουν την ασφάλεια και την ποιότητα που διακρίνει εδώ και 90 χρόνια τη Fisher Price.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved