Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού: Υπέροχες φωτογραφίες

Η Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού εορτάζεται κάθε χρόνο στις 20 Νοεμβρίου.

Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού: Υπέροχες φωτογραφίες
Erin Witkowski – www.erinwitkowski.com

Η Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού εορτάζεται κάθε χρόνο στις 20 Νοεμβρίου, με αφορμή την επέτειο υιοθέτησης από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, το 1989, της Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού.

Όπως αναφέρει και το sansimera.gr η Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού αποτελεί το πλέον αποδεκτό κείμενο για τα ανθρώπινα δικαιώματα παγκοσμίως. Την έχουν επικυρώσει όλα τα κράτη του κόσμου, εκτός των ΗΠΑ και της Σομαλίας (η Ελλάδα την επικύρωσε στις 2 Δεκεμβρίου 1992 με τον νόμο 2101), και τα 54 άρθρα της καλύπτουν όλα τα δικαιώματα των παιδιών που χωρίζονται σε 4 τομείς: Δικαιώματα Επιβίωσης, Ανάπτυξης, Προστασίας και Δικαιώματα Συμμετοχής.

Με αφορμή την ημέρα αυτή μοιραζόμαστε μαζί σας υπέροχες φωτογραφιές που δείχνουν την ομορφιά και τη αθωότητα που κρύβουν όλα τα παιδιά μέσα τους.

Τα δικαιώματα των παιδιών καταπατώνται καθημερινά και εμείς ως γονείς και ως άνθρωποι οφείλουμε να οικοδομήσουμε έναν κόσμο όπου κάθε παιδί θα έχει πρόσβαση στη μόρφωση, θα μπορεί να πάει σχολείο, και θα νιώθει ασφάλεια.

Με τις παρακάτω φωτογραφίες θέλουμε να τιμήσουμε όλα τα παιδιά του κόσμου. Οι φωτογραφιές που θα δείτε είναι μοναδικές, ξεχωριστές και δημοσιεύτηκαν από μαμάδες που λατρεύουν τη φωτογράφηση στο lookslikefilm.com.

Δείτε τες παρακάτω.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved