Μωράκι δοκιμάζει σοκολάτα για πρώτη φορά - Δείτε την αντίδρασή του

Αυτός ο μπόμπιρας θα σας κλέψει την καρδιά. 

Μωράκι δοκιμάζει σοκολάτα για πρώτη φορά - Δείτε την αντίδρασή του

Η σοκολάτα είναι ένα αγαπημένο γλύκισμα για μικρούς και μεγάλους. Τα παιδιά ειδικά, τη λατρεύουν και πολύ συχνά τη ζητούν από τους γονείς τους.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα παιδιά μπορούν να καταναλώνουν σοκολάτα μετά την ηλικία των δύο ετών και αυτό, γιατί νωρίτερα το πεπτικό τους σύστημα δεν έχει αναπτυχθεί επαρκώς ώστε να την επεξεργαστούν.

Πολλοί είναι όμως οι γονείς που δίνουν στα παιδιά τους σοκολάτα και νωρίτερα, ίσα ίσα για να τη δοκιμάσουν. Αυτό συμβαίνει και στο βίντεο που ακολουθεί. Μία μαμά δίνει λίγη σοκολάτα σε μορφή κρέμας στο λίγων μηνών μωρό της. Όπως θα δείτε, ο μπόμπιρας "τρελαίνεται" και η αντίδρασή του είναι πραγματικά απίθανη. Δείτε την παρακάτω.



Πόση σοκολάτα κάνει να τρώνε τα παιδιά;

Σύμφωνα με την διατροφολόγο και συνεργάτη του Mothersblog.gr, Ευσταθία Παπαδά, η ενδεδειγμένη συχνότητα κατανάλωσης της σοκολάτας για τα παιδιά μεγαλύτερα των δύο ετών, είναι περίπου 2 φορές την εβδομάδα και σε ποσότητα περίπου 30 γραμμαρίων.

Όσο για τα οφέλη, αυτά είναι πολλά, ιδιαίτερα της μαύρη σοκολάτας:

  • καταπολεμά το άγχος καθώς περιέχει τρυπτοφάνη η οποία βελτιώνει τη θετική διάθεση΄
  • η μαύρη σοκολάτα περιέχει μέταλλα όπως σίδηρο, μαγνήσιο, χαλκό, μαγγάνιο, κάλιο, ψευδάργυρο και σελήνιο που είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη των παιδιών.
  • επίσης, έχει αντιοξειδωτικά που συμβάλλουν στην αποφυγή ασθενειών
  • βελτιώνει τη μνήμη και τη συγκέντρωση
  • δίνει ενέργεια
  • η μαύρη σοκολάτα περιέχει συστατικά ωφέλιμα για το δέρμα
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved