Όταν η μεγάλη αδελφή περιμένει το νέο μέλος της οικογένειας-Μοναδικές φώτο

Περιμένοντας το μωρό να γεννηθεί...

Όταν η μεγάλη αδελφή περιμένει το νέο μέλος της οικογένειας-Μοναδικές φώτο
Instagram@Melissa Jean

O ερχομός ενός μωρού στην οικογένεια είναι ένα χαρμόσυνο γεγονός. Ωστόσο, οι γονείς θα πρέπει να έχουν προετοιμάσει το μεγαλύτερο παιδί για το νέο μέλος έτσι ώστε να μην βρεθούν προ εκπλήξεως.

Η στιγμή που θα το κάνουν θα εξαρτηθεί μεταξύ άλλων και από την ηλικία του, γιατί τα πολύ μικρά παιδιά δεν έχουν σαφή συνείδηση του χρόνου και μπορεί να δυσκολευτούν να κατανοήσουν ότι το αδελφάκι τους θα χρειαστεί οκτώ ή εννέα μήνες για να έρθει.

Βέβαια, αν το παιδί ενημερωθεί πολύ νωρίς, θα έχει χρόνο να αποδεχτεί την ιδέα ενός νέου μωρού και πιθανόν να συνηθίσει στην ιδέα πιο εύκολα.

Αν κι εσείς περιμένετε δεύτερο παιδί και θέλετε να προετοιμάσετε το μεγαλύτερο, έχετε στο μυαλό σας τα εξής:

  • Εξηγήστε στο παιδί ότι μεγαλώνει στην κοιλιά σας ένα μωρό και αναμένεται να γεννηθεί μετά από μήνες (πρέπει να είστε συγκεκριμένη).
  • Πείτε του ότι η κοιλιά σας θα μεγαλώσει πολύ και ότι μπορεί να κουράζεστε πιο εύκολα. Καθησυχάστε το ότι έχετε άφθονη αγάπη και χρόνο για περισσότερα από ένα παιδιά. Δώστε συγκεκριμένο ρόλο για να σας βοηθήσει έτσι ώστε να νιώσει ότι συμμετέχει στη νέα καθημερινότητά σας.
  • Δείχνετέ του τα υπερηχογραφήματα και την κοιλιά σας που μεγαλώνει και διαβάστε του βιβλία για μωρά, ώστε να ενισχύσετε την κατανόησή του και να το παρακινήσετε να ρωτήσει πώς θα αλλάξει η ζωή σας με την άφιξη του μωρού.

Βέβαια υπάρχουν παιδιά που περιμένουν με λαχτάρα τον ερχομό του μωρού. ΧαΪδεύουν την κοιλίτσα της μαμάς τους, ξαπλώνουν μαζί της και βλέπουν τις αλλαγές που συμβαίνουν στο σώμα της.

Η Melissa Jean, φωτογράφος, αιχμαλώτισε με τον φωτογραφικό της φακό την αναμονή της μεγάλης αδελφής για το αδελφάκι της και το αποτέλεσμα είναι πραγματικά μοναδικό.

Δείτε τις φωτογραφίες στη gallery που ακολουθεί:

Φωτογραφίες: Instagram@Melissa Jean

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved