Γιατί είναι σημαντικό να γιορτάζουμε τα γενέθλια των παιδιών;

Τι δείχνουν οι έρευνες;

Γιατί είναι σημαντικό να γιορτάζουμε τα γενέθλια των παιδιών;

Κάθε χρόνο τα παιδιά περιμένουν πώς και πώς την ημέρα των γενεθλίων τους. Είναι η μέρα που δέχονται τα πιο πολλά χάδια και φιλιά, ευχές από φίλους και συγγενείς και φυσικά αμέτρητα δώρα. Το παιδικό πάρτι φυσικά δε λείπει και φίλοι και συγγενείς μαζευόμαστε για να γιορτάσουμε την ιδιαίτερη αυτή περίσταση.

Σύμφωνα με έρευνες είναι πολύ σημαντικό για τα παιδιά να γιορτάζουν τα γενέθλιά τους, με όποιον τρόπο κι αν γίνεται αυτό. Όπως αναφέρει το Brightside.me, ο εορτασμός των γενεθλίων συμβάλλει στο να συνειδητοποιήσουν τα παιδιά το πέρασμα του χρόνου και ότι μεγαλώνουν, ειδικά σε ηλικίες που από τον ένα χρόνο στον άλλο, οι σωματικές αλλαγές δεν είναι εμφανείς ή μεγάλες.

Επιπλέον, ο εορτασμός των γενεθλίων φαίνεται να έχει θετική επίδραση και στη διαμόρφωση του χαρακτήρα των παιδιών. Τα παιδιά που γιορτάζουν τα γενέθλιά τους κάθε χρόνο φαίνεται ότι αποκτούν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση μεγαλώνοντας και είναι πιο δεμένα με την οικογένειά τους. Επίσης, καλώντας φίλους και συμμαθητές στο παιδικό τους πάρτι, ενισχύουν τους δεσμούς τους με άτομα του κοινωνικού τους περίγυρου και αναπτύσσουν τις κοινωνικές τους δεξιότητες.

Τέλος, σύμφωνα με την ίδια έρευνα που αναφέρει το brighside.com, τα παιδιά που γιορτάζουν τα γενέθλιά τους δημιουργούν όμορφες αναμνήσεις τις οποίες κουβαλούν ως εφόδιο σε όλη τους τη ζωή.

eortasmos genethliwn ofeli 2

Εάν λοιπόν πλησιάζουν τα γενέθλια του παιδιού σας, μην το σκεφτείτε. Διοργανώστε για αυτό ένα όμορφο παιδικό πάρτι. Ακόμα και με λίγους καλεσμένους είναι βέβαιο ότι θα περάσετε αξέχαστες στιγμές.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved