Τι να κάνετε αν το παιδί σας φοβάται τον οδοντίατρο

Τρόποι να αντιμετωπίσετε τους φόβους του παιδιού για τον οδοντίατρο.

Τι να κάνετε αν το παιδί σας φοβάται τον οδοντίατρο

Ο τρόπος με τον οποίο το παιδί σας θα βιώσει την πρώτη του επίσκεψη στον οδοντίατρο θα καθορίσει τη σχέση μαζί του για μεγάλο χρονικό.

Πριν λοιπόν την πρώτη επίσκεψη στο οδοντιατρείο, αποφύγετε τις πολλές περιγραφές, μιλήστε με τα καλύτερα λόγια για τον οδοντίατρο και απαντήστε απλά στις τυχόν απορίες - ερωτήσεις του παιδιού σας.

Τρόποι για να διαχειριστείτε τους φόβους του για τον οδοντίατρο :

Να είσαι θετικοί

Οι πρώτες επισκέψεις στον οδοντίατρο πρέπει να είναι διασκεδαστικές! Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε θετική γλώσσα όταν μιλάτε για τον τρόπο περιποίησης των δοντιών, εξηγώντας με αστείο τρόπο τι θα συμβεί μόλις φτάσετε στο οδοντιατρείο. Μια καλή ιδέα θα ήταν να συνδυάσετε την οδοντιατρική επίσκεψη με μια διασκεδαστική δραστηριότητα μετά.

Μη μεταδίδετε το άγχος σας

Συχνά οι γονείς μπορούν να έχουν άγχος για το πώς θα αντιδράσει το παιδί τους και άθελά τους του το μεταφέρουν. Αν δεν μπορείτε να είστε μαζί του στην επίσκεψη ζητήστε από τον/ην σύντροφό σας να το συνοδεύσει.

Η προετοιμασία είναι το κλειδί

Εξηγήστε στο παιδί ότι η στοματική υγεία είναι πολύ σημαντική κι ότι οι οδοντιατρικές επισκέψεις είναι απαραίτητες στο σύνολο της ενήλικης ζωής μας.

Μη περιμένετε μέχρι να πονέσει το δόντι του

Η πρώτη επίσκεψη στον οδοντίατρο πρέπει να είναι στο πλαίσιο της πρόληψης. Μη περιμένετε να έχει πονόδοντο, γιατί έτσι θα συνδέσει την πρώτη του επίσκεψη με μια οδυνηρή εμπειρία.

Κλείστε ραντεβού νωρίς το πρωί

Σκεφτείτε πότε το παιδί σας είναι πιο ήρεμο και ανταποκρίνεται θετικά ώστε να κλείσετε το ραντεβού. Συχνά το απόγευμα είναι κουρασμένο, κάτι που μπορεί να σημαίνει ότι είναι λιγότερο δεκτικό σε νέες εμπειρίες.

Κάντε μια κοινωνική επίσκεψη

Πολλοί γονείς επιλέγουν να περάσουν από το οδοντιατρείο προκειμένου το παιδί να δει το χώρο χωρίς να είναι υποχρεωμένο να καθίσει για εξέταση. Συνήθως παρασύρεται από τα παιχνίδια ,που τα περισσότερα οδοντιατρεία έχουν στην αίθουσα αναμονής για παιδιά, και ξεχνάνε το λόγο για τον οποίο έχουν πάει.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved