Πέντε πράγματα που έχουν ανάγκη να ακούνε τα παιδιά από τους γονείς τους

Ενθαρρυντικά λόγια που θα τα γεμίσουν αυτοπεποίθηση.

Πέντε πράγματα που έχουν ανάγκη να ακούνε τα παιδιά από τους γονείς τους

Τα παιδιά μαθαίνουν να πιστεύουν στον εαυτό τους μέσα από μικρές, καθημερινές αλληλεπιδράσεις με τους γονείς τους.

Είναι σημαντικό λοιπόν να ακούνε ενθαρρυντικά λόγια από τη μαμά και το μπαμπά γιατί αυτό τα βοηθάει να νιώθουν συναισθηματική ασφάλεια και σιγουριά για τον εαυτό τους.

Γι’ αυτό μην ξεχνάτε να λέτε στο παιδί σας όσο πιο συχνά γίνεται τις ακόλουθες φράσεις. Αυτές τουλάχιστον προτείνει η Cassandra Soars , συγγραφέας και οικογενειακή σύμβουλος.

Είσαι ξεχωριστός και μοναδικός

Δεν υπάρχει κανένας άλλος σαν το παιδί σας. Εάν λέτε στο παιδί σας πόσο σημαντικό και ξεχωριστό είναι για σας , θα νιώσει εμπιστοσύνη καθώς θα συνειδητοποιήσει ότι κανένας άλλος δεν μπορεί να πάρει τη θέση του στην καρδιά σας.Θα ξέρει την αξία του και δεν θα αφήσει τους άλλους να το εκμεταλλευτούν.

Είσαι έξυπνος και έχεις ικανότητες

Αυτές οι λέξεις όταν επαναλαμβάνονται θα ενισχύσουν την ταυτότητα του παιδιού σας. Θα πιστέψει αυτά που λέτε, ειδικά αν το λέτε συχνά. Γι 'αυτό είναι σημαντικό να μιλάτε θετικά και όχι αρνητικά στο παιδί.

Είμαι περήφανος για σένα

Όταν τους λέτε ότι είστε περήφανοι γι 'αυτά, επικυρώνετε ποιοι είναι και τι επιτυγχάνουν. Όταν χρησιμοποιείτε συγκεκριμένα παραδείγματα γιατί είστε περήφανοι, τους βοηθά να κατανοήσουν καλύτερα τον εαυτό τους.

Σ΄αγαπώ

Πιθανότατα τα παιδιά σας γνωρίζουν ήδη ότι τα αγαπάτε αλλά πρέπει επίσης να το δείχνετε.

Μπορείς να κάνεις τα πάντα αρκεί να προσπαθήσεις

Όταν το παιδί γνωρίζει ότι οι γονείς του πιστεύουν σε αυτό και τις ικανότητές του, θα προσπαθήσει ακόμα περισσότερο για να τα καταφέρει. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να εστιάζουν στην προσπάθεια που καταβάλλει το παιδί κι όχι να το συγκρίνουν με κάποιο άλλο παιδί κι αν τα έχει καταφέρει καλύτερα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved