Πέντε τρόποι με τους οποίους ένα μωρό λέει «Σ'αγαπώ»

Κι όμως, τα μωράκια εκφράζουν την αγάπη τους, απλά με τον δικό τους τρόπο.

Πέντε τρόποι με τους οποίους ένα μωρό λέει «Σ'αγαπώ»

Τα μωρά έχουν τον δικό τους κώδικα επικοινωνίας. Μπορεί να μην ξέρουν ακόμα να μιλάνε, εκφράζουν όμως τα συναισθήματά τους με ποικίλους τρόπους. Ο πρώτος που σας έρχεται στο μυαλό είναι σίγουρα το κλάμα. Πράγματι, κλαίγοντας τα μωρά εκφράζουν την ανησυχία τους, την ενόχληση, ακόμα και τις ανάγκες τους.

Τα μωρά όμως εκφράζουν και την αγάπη τους, όσο περίεργο και αν σας φαίνεται. Διάφορες κινήσεις που κάνουν ή εκφράσεις, δείχνουν την ασφάλεια και την αγάπη που νιώθουν πρώτα από όλους για τη μαμά τους. Δείτε τα σημάδια που δείχνουν ότι το μωρό σας, σας λέει «Σ'αγαπώ» παρακάτω:

Ακολουθεί τη φωνή σας

Tα μωρά ανταποκρίνονται στην αγάπη που τους δίνετε με το να ακολουθούν τη φωνή σας ακόμα και εάν κινείστε στον χώρο. Αυτό σημαίνει ότι το μικρό σας πλέον αναγνωρίζει τη φωνή σας και την έχει συνδέσει με ένα άτομο με το οποίο έχει δεθεί και αισθάνεται ασφάλεια. Αυτός άλλωστε είναι και ένας από τους λόγους που οι ειδικοί συνιστούν στους γονείς να μιλάνε και να διαβάζουν όσο περισσότερο μπορούν στα παιδιά τους.

Κοιτάει επίμονα το πρόσωπό σας

Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα μωρά κοιτάνε επίμονα το πρόσωπο κάποιου όταν θέλουν να νιώσουν ασφάλεια και να πάρουν φροντίδα και αγάπη από αυτόν. Και φυσικά περιμένουν και την αντίστοιχη ανταπόκριση. Όταν λοιπόν, σας κοιτάει το μωρό σας, κοιτάξτε το και εσείς με προσοχή και θα ενισχύσετε το μεταξύ σας δέσιμο.

Κουρνιάζει στην αγκαλιά σας

Ποιος γονιός δε λιώνει όταν το μωρό του κουρνιάζει στην αγκαλιά του; Με αυτήν την κίνηση το μωρό δηλώνει ότι σας εμπιστεύεται και ότι νιώθει ασφάλεια στα χέρια σας.

Κάνει διάφορους ήχους κοιτώντας προς το μέρος σας

Μπορεί να μην μπορούν να μιλήσουν, όλα τα μωρά όμως κάνουν διάφορους ήχους οι οποίοι είναι και αυτοί κομμάτι της επικοινωνίας τους. Όταν το μωρό κάνει ήχους και κοιτάει προς το μέρος σας, είναι γιατί αναζητά την προσοχή σας και θέλει να αναπτύξει την μεταξύ σας επικοινωνία.

Σας χαμογελά

Αυτό το πρώτο χαμόγελο, σίγουρα μένει χαραγμένο στη μνήμη κάθε γονιού. Δεν είναι όμως τυχαίο . Το μωρό σας, σας χαμογελά γιατί νιώθει χαρούμενο, ήρεμο και ασφαλές.

Πηγή: todaysparent.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved