Το παιδί σας φοβάται την προστατευτική μάσκα; Τι μπορείτε να κάνετε

Τρόποι για να νιώσει το παιδί άνετα με την μάσκα.

Το παιδί σας φοβάται την προστατευτική μάσκα; Τι μπορείτε να κάνετε

Η προστατευτική μάσκα έχει μπει ήδη στη ζωή μας και από τις 4 Μαϊου θα είναι υποχρεωτική για εργαζόμενους και πελάτες σε καταστήματα που θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους.

Τι ισχύει όμως για τα παιδιά;

Ο Δρ Lindsay Clukies, γιατρός στο Παιδικό Νοσοκομείο του Σαιντ Λούις , λέει στο Romper ότι παρόλο που τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) προτείνουν τη χρήση προστατευτικής μάσκας από τον κόσμο, υπάρχει μια προειδοποίηση για παιδιά κάτω των 2 ετών.

«Οι μάσκες οποιουδήποτε είδους δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται σε παιδιά ηλικίας κάτω των 2 ετών λόγω του κινδύνου πιθανής ασφυξίας. Για παιδιά άνω των 2 ετών, η μάσκα πρέπει να καλύπτει το στόμα και τη μύτη και δεν πρέπει να την αγγίζει το παιδί όταν τη φοράει. Βεβαιωθείτε ότι η μάσκα ταιριάζει άνετα στο πρόσωπό του παιδιού σας και ότι δεν του είναι αρκετά σφιχτή ώστε να μπορεί να αναπνεύσει», αναφέρει ο Δρ Lindsay Clukies.

Αν το παιδί όμως φοβάται τη μάσκα πώς θα το βοηθήσετε να ξεπεράσει τους φόβους του για να την φορέσει αν κριθεί απαραίτητο;

Παρακάτω θα βρείτε μερικές συμβουλές για το τι μπορείτε να κάνετε:

Δώστε τις δυνάμεις υπερήρωα

«Τα παιδιά γνωρίζουν ότι σχεδόν όλοι οι υπερήρωες φορούν μάσκες, οπότε οι γονείς μπορούν να μιλήσουν για το πώς η μάσκα βοηθάει να μας δώσει την υπερδύναμη να καταπολεμήσουμε το COVID-19 και άλλα μικρόβια όπως η γρίπη», προτείνει ο Δρ Jill Grimes οικογενειακός γιατρός στο Ώστιν του Τέξας.

Χρησιμοποιήστε μυστικό κώδικα

Ένας άλλος τρόπος για να κάνετε τη μάσκα να φαντάζει πιο ελκυστική για τα παιδιά σας είναι να βρείτε λέξεις που να παραπέμπουν σε έναν μυστικό κώδικα σχετικά με τη μάσκα. Αυτό μπορεί να τους βοηθήσει να αισθάνονται ότι παίζουν ένα παιχνίδι με το πρόσωπο καλυμμένο, ενώ θα τους υπενθυμίζει να μην το αγγίξουν.

Εξηγήστε τους με απλά λόγια γιατί πρέπει να φορούν τη μάσκα

Τα παιδιά συνήθως καταλαβαίνουν περισσότερα από όσα νομίζετε και ακόμη και αν φοβούνται τις μάσκες, εξηγώντας πόσο ζωτικής σημασίας είναι για την υγεία και την ασφάλεια όλων μπορεί να βοηθήσει στο να την αποδεχτούν.

Δώστε τους επιλογές

Εάν το παιδί σας φοβάται να φορέσει μάσκα, δώστε την επιλογή να διακοσμήσουν δύο ή τρεις διαφορετικές μάσκες, ώστε να επιλέξουν αυτή που θα φορέσουν.

Φορέστε εσείς πρώτοι τη μάσκα

Τα παιδιά είναι πιο πιθανό να φορούν μάσκες όταν βλέπουν και τους γονείς τους να το κάνουν. Φορώντας οι γονείς τη μάσκα βοηθούν τα παιδιά να ξεπεράσουν τους φόβους τους.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved