Σχολικός εκφοβισμός: Τα τέσσερα διαφορετικά είδη bullying που πρέπει να γνωρίζετε

Και όμως το bullying έχει διάφορες μορφές. Δείτε ποιες είναι αυτές και αναγνωρίστε τις εγκαίρως.

Σχολικός εκφοβισμός: Τα τέσσερα διαφορετικά είδη bullying που πρέπει να γνωρίζετε

Δυστυχώς ο σχολικός εκφοβισμός είναι ένα συχνό φαινόμενο και ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια έχει γίνει πιο εμφανές, με περισσότερα κρούσματα. Σύμφωνα με έρευνες, πάνω από το 15% των παιδιών έχουν πέσει θύματα bullying από άλλα παιδιά της ίδια ή και μεγαλύτερης ηλικίας.

Ο εκφοβισμός όμως, δεν γίνεται πάντα με τον ίδιο τρόπο. Παίρνει διαφορετικές μορφές ή ασκείται με διαφορετικά μέσα και πρέπει ως γονείς να είμαστε ενήμεροι. Το bullying λοιπόν, κατηγοριοποιείται σε τέσσερις διαφορετικές κατηγορίες:

O σωματικός εκφοβισμός

Είναι ο εκφοβισμός ο οποίος γίνεται με την άσκηση σωματικής δύναμης. Αυτό το είδος bullying περιλαμβάνει το σπρώξιμο, τη σωματική βία, το τσίμπημα και οτιδήποτε άλλο μπορεί να προκαλέσει πόνο στο παιδί.

Το cyberbullying

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται ιδιαίτερη αύξηση του φαινομένου που λέγεται cyberbullying. Αυτό δεν είναι άλλο από bullying που γίνεται διαδικτυακά και στόχο έχει να προσβάλει ή να βλάψει ένα παιδί μέσω απειλών, ψευδών κατηγοριών ή αβάσιμων φημών.

O λεκτικός εκφοβισμός

Ο λεκτικός εκφοβισμός μπορεί να μην περιλαμβάνει την άσκηση σωματικής βίας, είναι όμως εξίσου επώδυνος για ένα παιδί. Όταν ασκείται λεκτικός εκφοβισμός , ένα παιδί νιώθει συνήθως είτε φοβισμένο, είτε άσχημα για τον εαυτό του.

Ο κοινωνικός εκφοβισμός

Ο κοινωνικός εκφοβισμός αναφέρεται στον παραγκωνισμό που μπορεί να αισθάνεται ένα παιδί από συμμαθητές ή μέλη μίας άλλης ομάδας στην οποία μπορεί να ανήκει πχ σε κάποια εξωσχολική δραστηριότητα. Σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτό το είδος bullying είναι πιο σύνηθες μεταξύ κοριτσιών.

Πηγή: todaysparent.com

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved