Όταν τα παιδιά ηλικίας από 2 έως 3 ετών αργούν να αποχωριστούν την πάνα

Γιατί πολλά παιδιά ηλικίας έως 3 ετών δυσκολεύονται να αποχωριστούν την πάνα;

Όταν τα παιδιά ηλικίας από 2 έως 3 ετών αργούν να αποχωριστούν την πάνα

Μερικά παιδιά αποκτούν τον έλεγχο της εντέρου και της ουροδόχου κύστης πολύ αργότερα από τα άλλα.

Αυτό μπορεί να δημιουργεί πρόβλημα στους γονείς. Σε όλες σχεδόν τις περιπτώσεις, είναι λάθος να ρίχνουμε την ευθύνη στο παιδί.

Συχνά , υπάρχει παρόμοιο οικογενειακό ιστορικό. Ακόμη και όταν το παιδί βρέχεται και την ημέρα και τη νύχτα, οι περισσότερο γιατροί θεωρούν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα και ανάγκη διερεύνησης αυτής της δυσκολίας πριν από την ηλικία των 3 ετών, ενώ αν βρέχεται μόνο τη νύχτα, ο γιατρός σας μπορεί να σας διαβεβαιώσει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα μέχρι την ηλικία των 5 ετών. Αυτό αναφέρει μεταξύ άλλων η Δρ. Μίριαμ Στόπαρντ στο βιβλίο της «Το βιβλίο της φροντίδας του μωρού» εκδόσεις Μίνωας.

Πρακτικές συμβουλές

  • Όποτε ταξιδεύετε, φροντίστε να έχετε μαζί σας ένα γιογιό για να χρησιμοποιεί το παιδί κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες χωρίς να είναι αναγκασμένο να περιμένει.
  • Αν το μωρό κάθεται στο γιογιό αλλά δεν κάνει τίποτα, ανοίξτε τις βρύσες και αφήστε τες να τρέξουν. Το κόλπο αυτό έχει αποτέλεσμα τόσο για τα μωρά όσο και για τους μεγάλους.
  • Αν τηρείτε ημερολόγιο με αστεράκια για τα διάφορα κατορθώματα του παιδιού, δώστε του αστεράκια και για τις «ημέρες χωρίς ατυχήματα».
  • Αν έχετε το γιογιό του στο μπάνιο, μπορείτε να το συνοδεύετε και εσείς στην τουαλέτα.
  • Πείτε στο παιδί σας με κατανόηση ότι θα αγνοείτε και θα συγχωρείτε πάντα όλα του τα «ατυχήματα» και δεν θα πρέπει να ανησυχεί γι΄αυτό.
  • Αγοράστε το γιογιό πολύ πριν το χρειαστεί το παιδί.

Εξηγήστε του γιατί βρίσκεται εκεί και ότι θα μπορεί να το χρησιμοποιεί « όταν μεγαλώσει αρκετά». Αυτό μπορεί να αποτελέσει κίνητρο για το παιδί σας να το δοκιμάσει.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved