Δέκα τρόποι για να σταματήσετε τη γκρίνια του μωρού (vid)

Μέχρι και την ηλικία των τριών ετών, η συμπεριφορά των παιδιών καθοδηγείται κατά κύριο λόγο από τις ανάγκες και τα συναισθήματά τους και αυτόν ακριβώς το λόγο χρειάζονται τη δική μας βοήθεια για να διαχειριστούν τα συναισθήματα αυτά.

Δέκα τρόποι για να σταματήσετε τη γκρίνια του μωρού (vid)

Για τα παιδιά αυτής της ηλικίας ο πιο εύκολος τρόπος να εκφράσουν τα συναισθήματά τους είναι η γκρίνια, μία γκρίνια που πολλές φορές μπορεί να μας έχει βγάλει εκτός εαυτού.

Τι μπορούμε όμως εμείς να κάνουμε σαν γονείς;

Κάντε υπομονή και μείνετε ψύχραιμη

Για να γκρινιάζει το μικρό σας, σίγουρα υπάρχει κάποιος λόγος ακόμη και αν δεν σας φαίνεται προφανής. Μην αφήσετε τον θυμό και την απελπισία σας να σας κυριεύσει. Σκεφτείτε λογικά και επιστρατεύστε όλη σας την υπομονή.

Δοκιμάστε τον θηλασμό

Ο θηλασμός, εκτός από το πολύτιμο μητρικό γάλα, προσφέρει στο μικρό σας ηρεμία και χαλάρωση. Νιώθει ασφάλεια στην αγκαλιά σας και πολλές φορές θηλάζοντας, σταματάει τη γκρίνια.

Χτίστε την μεταξύ σας επικοινωνία

Το μωρό σας ακόμη δεν μπορεί να μιλήσει, συνεπώς δυσκολεύεται να επικοινωνήσει αυτό που θέλει και νιώθει, αλλά μπορείτε να δημιουργήσετε έναν δικό σας κώδικα και σιγά σιγά να μάθει να επικοινωνεί με τις δυνατότητες που έχει. Όταν πιστεύετε ότι πεινάει, δείξτε του το μπολάκι με το φαγητό του ή το μπιμπερό και ρωτήστε το «Πεινάς; Αυτό θέλεις;». Ασφαλώς δεν θα πάρετε απάντηση αλλά θα παρατηρήσετε ότι σταδιακά όταν θέλει αυτό θα προσπαθεί να το δείξει και να πιάσει μόνο του το μπουκάλι.

Προσπαθήστε να εντοπίσετε την πηγή της γκρίνιας

Είναι γιατί το μεγάλο του αδερφάκι του παίρνει το παιχνίδι; Μήπως γιατί νιώθει κάποιο πονάκι; Το να εντοπίσετε τον λόγο που γκρινιάζει είναι πολύ βασικό για να δείτε και τον τρόπο με τον οποίο θα αντιμετωπίσετε τη γκρίνια.

Κουνήστε το και χτυπήστε το ελαφρώς στην πλατούλα

Ένα κόλπο που γνωρίζουν και έχουν δοκιμάσει γενιές και γενιές. Πιάνει αποδεδειγμένα οπότε εάν στην αρχή δεν βλέπετε κάποιο αποτέλεσμα, μην πτοείστε.

Χρησιμοποιήστε ήχους

Οι ήχοι από κάποιο παιχνίδι ή η μουσική μπορεί να αποσπάσει την προσοχή του παιδιού σας και να ξεχαστεί.

Κάντε του μασάζ

Το μασάζ είναι χαλαρωτικό και μπορεί να συμβάλει στην αντιμετώπιση της γκρίνιας.

Κάντε του ένα ζεστό μπανάκι

Το ζεστό νερό προσφέρει χαλάρωση στο μωρός σας και μπορεί αν μεταμορφώσει το μικρό σας στο πιο ήρεμο μωρό του κόσμου!

Κάντε μία βόλτα

Η κίνηση επίσης θεωρείται ότι προσφέρει χαλάρωση και ηρεμία στα μωρά. Επίσης, η αλλαγή περιβάλλοντος μπορεί να αποσπάσει την προσοχή του μωρού σας και να το κάνει να σταματήσει το κλάμα και την γκρίνια.

Στο βίντεο που ακολουθεί η παιδιάτρος Dr Dephra Harris, μας δίνει τις δικές της συμβουλές.

Πηγή: momjunction.com

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved